Carnival Cruise Line heeft donderdag aangekondigd dat het de naam Carnival Victory officieel heeft veranderd in Carnival Radiance. Het schip bevindt zich in de laatste fase van een make-over van $ 200 miljoen van boeg tot achtersteven in het Spaanse Cadiz.

Het derde cruiseschip in de Sunshine-klasse van de rederij vertrekt op 18 oktober uit Cadiz en begint dan aan een zeven weken durende reis naar haar uiteindelijke thuishaven in Long Beach, Californië, met een stop in Miami en een passage van de Panamakanaal.

Op 13 december maakt Carnival Radiance haar debuut in Zuid-Californië. Het gaat het hele jaar door drie- en vierdaagse cruises naar Baja Mexico vanaf de Long Beach Cruise Terminal varen. De driedaagse cruises vertrekken op vrijdag en doen Ensenada in Mexico aan, terwijl de vierdaagse cruises op maandag varen en Ensenada en Catalina Island aandoen.

Carnival Radiance beschikt aan boord over alle populaire Fun Ship 2.0 eet-, drank- en entertainmentruimtes van de rederij inclusief Big Chicken, een informeel restaurant geleden aan het zwembad, gecreëerd door Carnival’s Chief Fun Officer Shaquille O’Neal.  Eerder dit jaar debuteerde Big Chicken op de Mardi Gras. Andere highlights zijn het Italiaans restaurant Cucina del Capitano, de multifunctionele Liquid Lounge en een van de grootste en meest luxueuze Cloud 9 Spa’s op zee.

“De transformatie van Carnival Victory is al geruime tijd bezig, maar we zijn verheugd dat ze nu officieel Carnival Radiance mag heten – het nieuwste lid van onze vloot”, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Carnival Radiance beschikt over al onze meest populaire ruimtes en biedt een werkelijk unieke en opwindende vakantie-optie voor de markt voor korte cruises in Zuid-Californië.”

Een traditionele naamgevingsceremonie zal worden gehouden zodra Carnival Radiance aankomt in Long Beach. Aanvullende details daarover zullen in de nabije toekomst bekend worden gemaakt.

Carnival Radiance voegt zich bij Carnival Miracle, dat op 27 september naar Long Beach trekt om korte cruises naar Mexico te varen, evenals Carnival Panorama die wekelijkse reizen naar de Mexicaanse Rivièra aanbiedt.

Wil jij cruisen met Carnival Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store