Carnival Cruise Line heeft meer details bekendgemaakt van La Piazza, een Italiaanse themazone aan boord van haar nieuwste cruiseschip Mardi Gras, dat in mei van dit jaar haar debuut moet gaan maken. Het gedeelte is geïnspireerd op de Italiaanse cultuur en culinaire aanbod. La Piazza wordt de thuishaven van diverse eet- en drinkgelegenheden. Het gaat zowel om nieuwe concepten als verbeterde locaties die bekend zijn van andere schepen van Carnival.

Ontworpen als een wandeling door een Italiaanse binnenplaats met rode bakstenen, straatverlichting en sierlijk ijzer- en tegelwerk, evenals muurschilderingen van beroemde pleinen in Rome, Venetië en andere Italiaanse steden, bevat La Piazza ook leuke, ‘Insta-waardige’ details zoals een Vespa-scooter en een Fiat – beide uit 1972, het jaar van de oprichting van Carnival Cruise Line met de originele Mardi Gras – langs de promenade.

Nieuwe ruimtes zijn onder meer Bar della Rosa, geïnspireerd door de cafés van het land met klassieke Italiaanse cocktails zoals de Aperol Spritz, Italiaanse wijnen uit regio’s in het hele land, Italiaanse bieren, evenals espresso en cappuccino, allemaal gemaakt met Lavazza-koffie.

Er is ook Piazza Panini met vers bereide sandwiches zoals Salumeria gevuld met capicola, prosciutto, salami, provolone en geroosterde paprika’s, evenals de Peppe met mortadella, provolone, mozzarella, tomaten en pittige olijven. Er worden ook een aantal populaire delicatessen en desserts aangeboden.

Mardi Gras zal de grootste Cucina del Capitano in de vloot bevatten met een menu van Italiaanse favoriete gerechten en een gevarieerde wijnkaart met selecties waaronder Zonin Soave en Batasiolo Barolo, allemaal versterkt door een decor met historische foto’s, kunstwerken en memorabilia van de officieren van Carnival, gemarkeerd door kleurrijke olieverfschilderijen van de Mardi Gras en het gelijknamige schip waarmee Carnival Cruise Line in 1972 begon bij haar oprichting.

Pizzeria del Capitano met vijf soorten vers gebakken ambachtelijke pizza’s 24 uur per dag beschikbaar, is ook uitgebreid, speciaal voor Mardi Gras. Het culinaire aanbod van La Piazza kan binnen worden genoten aan tafels langs de boulevard of buiten op de Lanai.

Themazones

La Piazza is een van de zes themazones op Mardi Gras met ook The French Quarter, Grand Central, The Lido, Summer Landing en The Ultimate Playground, de thuisbasis van BOLT, de eerste achtbaan op zee.

Het eerste schip in Noord-Amerika dat wordt aangedreven door Liquified Natural Gas (LNG), Mardi Gras, zal naar verwachting op 29 mei 2021 debuteren vanuit Port Canaveral, Florida, met reisschema’s van een week.

Wil jij cruisen met de nieuwe Mardi Gras? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisetravelCruisewinkelZeetours