Carnival Cruise Line heeft het besluit genomen om haar nog twee oudste varende cruiseschepen uit de vloot te halen. Door de komst van twee nieuwe veel duurzamere LNG cruiseschepen én de Costa Magica, is dit economisch voordeliger voor de rederij. Het gaat om het afscheid van de Carnival Sensation en de Carnival Ecstacy, bij de vloot gekomen in 1993 respectievelijk in 1991. Eerder in 2020 en 2021 verlieten meerdere oudere cruiseschepen de vloot:  Carnival Fantasy (uit 1991), Carnival Fascination (1994), Carnival Inspiration (1996) en Carnival Imagination (1995). Wat er met de twee schepen gaat gebeuren, is niet bekend gemaakt. Hoogstwaarschijnlijk zullen ze gesloopt gaan worden net als hun voorgangers.

De laatste cruise van Carnival Ecstacy zal plaatsvinden in de eerste week van oktober 2022 vanuit het Amerikaanse Mobile, een stad in Alabama dat ten westen ligt van Florida aan de Golf van Mexico.

De twee nieuwe LNG cruiseschepen zullen dit jaar, de Carnival Celebration, en volgend jaar, Carnival Jubilee, opgeleverd gaan worden.

Weg uit Australië

Doordat bovendien Australië haar cruise-grenzen nog niet opent, trekt Carnival Cruise Line haar schepen deze zomer daar vanuit weg. De Carnival Splendor zou daar gaan starten vanaf 10 juni 2022 en Carnival Spirit vanaf 5 juni 2022.