Carnival Cruise Line introduceert een nieuw voedsel ingrediënten programma aan boord van alle cruiseschepen in haar vloot. Met het programma ‘Menu Mate’ wil de Amerikaanse cruisemaatschappij haar gasten met speciale diëten vanwege allergieën beter en efficiënter bedienen.

Menu Mate is beschikbaar via touchscreen-tablets bij alle eetgelegenheden. Het personeel van de restaurants zal de passagiers vragen naar eventuele voedselallergieën en deze invoeren in het programma. De software toont dan alleen de voedingsmiddelen die allergievrij zijn voor die specifieke persoon, welke opties kunnen worden aangepast en welke moeten worden vermeden. Gasten kunnen ook zelf gebruik maken van Menu Mate Menu. De tablets bevinden zich ook in de buurt van het Lido buffet. Dit versnelt de tijd die gewoonlijk nodig is om erachter te komen welke menu-items veilig zijn voor iemand die gluten- of lactose-intolerant is, of andere dieetbeperkingen of allergieën heeft. Door het nieuwe systeem is niet langer nodig dat gasten Carnival voorafgaand aan hun cruise op de hoogte stellen van hun voedselallergieën.

“Ervoor zorgen dat iedereen deelneemt aan de ‘fun’ en de best mogelijke ervaring heeft, is uiterst belangrijk voor ons”, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “We zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om onze bemanning te helpen de ervaringen van onze gasten te verbeteren, en dat is precies wat dit nieuwe programma op onze schepen doet voor mensen met voedselallergieën.”

Cruises van Carnival Cruise Line zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel