Carnival Cruise Line heeft afgelopen week haar plannen bekendgemaakt voor de zomerherstart van haar cruise-activiteiten, inclusief de eerste cruise voor haar nieuwste cruiseschip Mardi Gras. Hoogtepunten van het plan zijn onder meer:

  • Mardi Gras zal op zaterdag 31 juli beginnen met haar zevendaagse cruises vanuit Port Canaveral, met pre-inaugurele afvaarten naar de oostelijke en westelijke Caraïben;
  • Carnival Magic keert terug van haar droogdok – en met haar nieuwe rompontwerp – naar haar thuishaven Port Canaveral, waar ze vier- en vijfdaagse cruises naar de Bahama’s en het Caribisch gebied zal gaan varen die eerder gepland waren voor Carnival Elation, met ingang van 7 augustus. t/m 7 oktober. Gasten die al geboekt hebben op Carnival Elation zullen worden ondergebracht op Carnival Magic. Carnival Magic zal tussen 11 en 31 oktober ook drie nieuwe zesdaagse cruises en één nieuwe achtdaagse cruise uitvoeren vanuit Port Canaveral.
  • Carnival Sunrise gaat vanaf 14 augustus in service vanuit Miami en vaart vier- en vijfdaagse cruises naar de Bahama’s en het Caribisch gebied.
  • Carnival Panorama komt op 21 augustus in de vaart vanaf Long Beach en vaart zevendaagse cruises naar de Mexicaanse Rivièra.
  • Carnival Vista en Breeze (vanuit Galveston), Carnival Horizon (vanuit Miami) en Carnival Miracle (van Seattle naar Alaska) zullen tot augustus doorgaan met hun cruises die deel uitmaken van de heropstartplannen van de rederij in juli.
  • Gezien de bovenstaande plannen heeft Carnival de pauze voor andere schepen verlengd tot 31 augustus 2021: Carnival Pride (Baltimore), Carnival Sunshine (Charleston), Carnival Dream (Galveston), Carnival Ecstasy (Jacksonville), Carnival Liberty ( Port Canaveral), Carnival Conquest (Miami), Carnival Sensation (Mobile) en Carnival Glory (New Orleans).

“We zijn erg verheugd om eindelijk gasten te verwelkomen op Mardi Gras”, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Met onze wens om zomervakanties aan te bieden voor onze gasten op Mardi Gras, gaan we een nieuwe datum zoeken om haar formeel te dopen, zodat we deze pre-inaugurele afvaarten zo snel mogelijk kunnen uitvoeren.”

Duffy merkte ook op dat Carnival van plan is haar aanvankelijke herstart van Florida, Texas en Washington tot Californië uit te breiden, met de terugkeer van Carnival Panorama uit Long Beach eind augustus. “We zijn verheugd om onze operaties aan de westkust te hervatten en zijn van plan om vanaf 21 augustus met gevaccineerde gasten op Carnival Panorama te varen. We werken samen met staats- en lokale functionarissen om de nodige plannen af ​​te ronden”, zei Duffy.

Carnival zal in september en daarna doorgaan met het klaarstomen van meer schepen en thuishavens, waarbij elke week honderden bemanningsleden aan boord komen om te worden gevaccineerd, de CDC-gemandateerde quarantaine te voltooien en dan te beginnen met de voorbereidingen om weer gasten te ontvangen.