Fred. Olsen Cruise Lines heeft bekendgemaakt dat de Braemar in april 2022 haar recordbrekende reis door het smalle Kanaal van Korinthe zal herhalen. Het 929 passagiers tellende schip brak in oktober 2019 het wereldrecord als het grootste schip ooit dat dat 6,4 kilometer lange kanaal in Griekenland bevoer. Op het smalste punt is het kanaal slechts 24 meter breed.

“Onze eerste tocht naar het Kanaal van Korinthe was gewoon adembenemend”, zegt Clare Ward, directeur Product en Klantenservice bij Fred. Olsen Cruise Lines. “Gasten gingen naar het dek om met ontzag toe te kijken hoe Braemar door het kanaal reisde, met de zijkanten zo dichtbij dat ze ze bijna konden aanraken. Kapitein Jozo Glavic, die door het kanaal navigeerde, kreeg daarna een staande ovatie van gasten toen hij door het schip liep. Het was echt een heel bijzondere cruise. En nu zullen nog meer gasten het zelf kunnen ervaren met de lancering van deze nieuwste cruise”, voegde ze eraan toe.

Naast het Kanaal van Korinthe biedt de route de mogelijkheid om de Akropolis in Athene en het oude Parthenon te verkennen, door de geplaveide straten van de oude binnenstad van Rhodos te dwalen, de geboorteplaats van de Olympische Spelen in Katakolon te bezoeken en de ruïnes van het Paleis van Knossos op Kreta te bewonderen. 

“Het wordt een werkelijk opmerkelijke cruise van begin tot eind en we kunnen niet wachten om deze ervaring opnieuw te delen. We verwachten dat deze cruise extreem populair zal zijn, dus iedereen die met ons mee wil moet zijn hut zo snel mogelijk boeken!”, aldus Ward. De cruise is op 19 februari in de verkoop gegaan.