Op de twee cruiseschepen van het Duitse nicko Cruises, de World Voyager en Vasco Da Gama, alsook op alle riviercruiseschepen zullen de bemanning volledig gevaccineerd worden. Omdat vaccinaties een belangrijk onderdeel zijn vanwege het indammen van de COVID-19 pandemie, kiest nicko Cruises voor deze stap.

De Vasco da Gama, ex-Statendam, is op 13 juli gestart vanuit Kiel met haar allereerste cruise voor de rederij. De bemanning is bij de start volledig gevaccineerd. De bemanning van het kleine expeditieschip World Voyager heeft al minstens één, maar meestal beide, vaccinaties gekregen.

“Met de hoge vaccinatiegraad onder de bemanningsleden van onze zeeschepen en vooral op Vasco Da Gama creëren we een optimale veiligheid voor onze gasten aan boord. Wij zijn dan ook hiermee goed voorbereid voor de huidige – en toekomstige regelgeving in landen zoals Noorwegen of Denemarken,”, aldus Guido Laukamp, ​​managing director van nicko cruises.

De cruise-expert uit Stuttgart is momenteel ook actief betrokken bij het laten vaccineren van de hele bemanning op de rivier. Een groot deel van de bemanning is al volledig gevaccineerd en de rest volgt de komende weken.

Extra zekerheid met het nicko cruises 10-puntenplan

Bovendien blijft het beproefde hygiëneconcept, dat nicko Cruises heeft vastgelegd in een 10-puntenplan, natuurlijk ook op alle reizen met nicko cruises van toepassing. Bovendien varen alle schepen momenteel met een verminderde capaciteit. Nicko cruises houdt zich zich consequent aan de momenteel geldende nationale en internationale regelgeving.

Bekijk hier welke verrassende cruises Nicko aanbiedt:

Captain Cruise