Met het vertrek van Carnival Splendor uit de haven van Seattle vierde Carnival Cruise Line maandag de heropstart van haar volledige vloot van schepen. Carnival is de eerste grote cruisemaatschappij in de Verenigde Staten die deze mijlpaal bereikt.

Carnival Splendor is het 23e en laatste Carnival-schip dat passagiers weer aan boord verwelkomt na de hervatting van het cruisen vanuit de Verenigde Staten afgelopen juli. Het schip vertrok vanuit Seattle, Washington voor een achtdaagse cruise naar Alaska. De zomerroutes van Carnival Splendor naar Alaska maken deel uit van een inzet van drie schepen, samen met Carnival Spirit uit Seattle en Carnival Miracle uit San Francisco – het grootste cruiseprogramma ooit dat Carnival naar Alaska vaart.

“Nu Carnival Splendor vandaag vanuit Seattle start is Carnival Cruise Line verheugd om onze hele vloot van 23 schepen weer in de vaart te hebben, waardoor onze gasten meer mogelijkheden krijgen om te genieten van ons kenmerkende ‘fun’ tijdens het reizen naar prachtige vakantiebestemmingen”, aldus Christine Duffy, voorzitter van Carnival Cruise Line. “We zijn bijzonder verheugd om ons Alaska-programma dit seizoen uit te breiden met drie schepen die meer dan 100.000 gasten – waaronder meer dan 6.000 deze week – vanuit Seattle en San Francisco naar de ontzagwekkende havens van Alaska brengen.”

Speciaal voor de terugkeer van de rederij naar Seattle met Carnival Splendor organiseerde Carnival Cruise Line haar “Back to Fun”-evenement in de haven van Seattle om de eerste passagiers officieel aan boord te verwelkomen. Duffy vinkte Carnival Splendor af op een tellijst met de 23 Carnival-schepen, wat aangeeft dat de herstart van de Carnival-vloot is voltooid. Het eerste vertrek maandag is een van de 49 cruises naar Alaska. Bestemmingen zijn onder andere Ketchikan; Sitka; Skagway; Icy Strait Point; Victoria, BC; en ‘scenic cruising’ door Tracy Arm Fjord (stops variëren afhankelijk van de cruisedatum).

Beginnend met de herstart van Carnival Vista op 3 juli 2021 in Galveston, heeft Carnival de volledige vlootretour in slechts 10 maanden voltooid. Carnival opereert vanuit 12 Amerikaanse thuishavens, waaronder Miami, Galveston, Port Canaveral, Long Beach, Baltimore, New Orleans, Tampa, Charleston, Jacksonville, Mobile, Seattle en San Francisco.

Wil jij weer cruisen met Carnival Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel