A&K Travel Group Ltd., het reisbedrijf dat eigendom is van Geoffrey Kent en Heritage (onder voorzitterschap Manfredi Lefebvre d’Ovidio), heeft de luxe cruiseschepen Crystal Serenity en Crystal Symphony gekocht. De twee schepen zullen in 2023 weer in de vaart komen na een uitgebreide renovatie en zullen opereren onder hetzelfde merk “Crystal Cruises“, dat ook is overgenomen door A&K Travel Group Ltd. De afkorting A&K staat voor Abercrombie en Kent, een luxe reisorganisatie met als thuisbasis Groot-Brittannië.

Eigenaar Manfredi Lefebvre d’Ovidio is oud-eigenaar van Silversea Cruises, een familiebedrijf dat hij in 2018 verkocht aan Royal Caribbean Group.

“Ik vind het geweldig om aan dit nieuwe hoofdstuk te beginnen en terug te zijn in een branche die altijd een speciaal plekje in mijn hart heeft gehad en altijd zal hebben. Vijfendertig jaar geleden verwierf mijn familie de controle over Sitmar Cruises, waarbij drie van de eerste speciaal gebouwde cruiseschepen werden gebouwd. Dertig jaar geleden pionierde mijn familie met een nieuwe manier van cruisen. Ons doel was om de beste ervaring te bieden, gasten van over de hele wereld te verwennen met 24-uurs butlerservice en buitengewone culinaire ervaringen. Het verkopen van het bedrijf dat een kwart eeuw aan mijn familie toebehoorde, was een moeilijke beslissing, omdat ik wist dat ik deze branche enorm zou missen. Toen de gelegenheid zich voordeed om Crystal Cruises over te nemen, hoefde ik er daarom niet twee keer over na te denken. Naast mij mijn ongelooflijke vriend en inspirerende leider Geoffrey Kent maakt deze onderneming nog aangenamer”, zegt Manfredi Lefebvre d’Ovidio, medevoorzitter van A&K Travel Group Ltd., Crystal Cruises en Abercrombie & Kent.

A&K Travel Group Ltd. is een samenwerking aangegaan met V.Ships Leisure, ‘s werelds toonaangevende cruiseschip management, gevestigd in Monaco.

Crystal Cruises

De oorspronkelijke rederij Crystal Cruises ging begin 2022 failliet. De schepen kwamen aan de ketting te liggen en werden geveild om schuldeisers te kunnen afbetalen. De Crystal Symphony (uit 1995) werd voor $25 miljoen dollar en Crystal Serenity (bouwjaar 2000) voor $103 miljoen dollar gekocht.