Na afgelopen zaterdag het eerste cruiseschip met passagiers in Amsterdam kwam, mogen we deze week in Nederland nog eens twee cruiseschepen verwelkomen: de Artania en Amera. Beide zijn afkomstig van de Duitse reisorganisator Phoenix Reisen die zeecruises en talloze riviercruises aanbiedt.

Rotterdam

In Rotterdam komt op dinsdag 21 september de Artania (231 meter, 1200 passagiers) binnen. Het eerste grote cruiseschip met passagiers voor de havenstad sinds vorig jaar maart, toen AIDAmar langskwam op 12 maart. Tussendoor kwam ook nog luxe yacht SeaDream 1 op 17 oktober 2020.
De Artania vaart intussen weer een tijdje, sinds half juli, met passagiers. Uniek aan de Artania is dat het schip geen binnenhutten heeft, alleen dus buiten- en balkonhutten. De Artania maakt momenteel een cruise langs de Westkust van Europa en heeft Rotterdam als haar laatste bestemming voordat ze woensdag terugkeert naar Bremerhaven. Het schip is in Rotterdam te bewonderen van 07.00-13.00 uur.
Amsterdam

Amsterdam verwacht op vrijdag 24 september 2021 de Amera (205 meter, 835 passagiers) aan de kade van 07.00-14.00 uur. Ken je dit schip nog? De Amera is de ex-Prinsendam die op 1 juli 2019 in die hoedanigheid afscheid nam van haar laatste gasten in Amsterdam. Daarna is het schip verbouwd door Phoenix Reisen met onder andere vernieuwde hutten en lounges (bekijk hier de fotoreportage).
Net als de Artania heeft de Amera een cruise gemaakt langs de West kust van Europa en heeft zij Amsterdam ook als haar laatste haven voordat ze zaterdag arriveert in Bremerhaven.
Welkom in Nederland!