Deze week (29 november – 5 december 2021, week 48) staan er 5 aanlopen van cruiseschepen gepland bij de 3 grootste cruiseterminals van Nederland, Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden. De AIDAnova en AIDAprima van AIDA Cruises, Bolette van Fred. Olsen Cruise Lines (2x) en MSC Magnifica van MSC Cruises zullen allen, volgens de huidige planning, hun opwachting maken. Maandag 29 november 2021 zou ook Queen Elizabeth van Cunard een bezoek brengen aan Rotterdam, maar dat ging niet door vanwege de slechte weersomstandigheden in Groot-Brittannië.

Cruiseschepen in Rotterdam

Dinsdag 30 november 2021 meldt het eerste LNG-cruiseschip van AIDA Cruises,  AIDAnova, zich in Rotterdam. Het gaat om een zogenaamde ‘technicall call’. Er zijn geen passagiers aan boord. Het schip is afkomstig van de scheepswerf in het Franse Brest waar het sinds 20 november in droogdok lag voor onderhoud. In Rotterdam zal het zich verder voorbereiden op haar herstart op 14 december 2021 vanuit Hamburg. Naar verwachting zullen er nieuwe bemanningsleden aan boord gaan en zal er ook veel proviand worden ingeslagen. De verwachte aankomsttijd is 12:00 uur. Na een overnachting staat op woensdag 1 december 2021 om 18:00 uur het vertrek gepland, mogelijk naar de ankerplaats in Scheveningen.

Donderdag 2 december 2021 is er wederom een stralende kusmond bij Cruise Port Rotterdam te zien. De AIDAprima is weer te gast. Ze is bezig aan haar wekelijkse Metropolen-route in West-Europa. Ze komt om 08:00 uur en vertrekt een dag later, 3 december 2021, op hetzelfde tijdstip.

Op zondag 5 december 2021 komt een oude bekende naar Rotterdam: Bolette van Fred. Olsen Cruise Lines. Dit is de voormalige Amsterdam van Holland America Line die in 2020 verkocht is aan de kleine Britse rederij. De Bolette is sinds medio augustus 2021 weer in de vaart nadat het exact een jaar eerder als Amsterdam afscheid nam in Rotterdam. Het is de eerste keer dat de Bolette weer met passagiers naar Rotterdam komt. Ze zal er van 07:30 uur tot 14:30 uur verblijven.

Cruiseschepen in Amsterdam

Voordat de Bolette van Fred. Olsen Cruise Lines Rotterdam aandoet, verblijft ze eerst 2 dagen in Amsterdam. Ze wordt op 3 december 2021 om 17:00 uur verwacht bij de Passenger Terminal Amsterdam. Na een overnachting vertrekt ze om 16:30 uur naar Rotterdam. De Nederlandse steden zijn de enige stops tijdens een 5-daagse cruise van en naar Southampton.

Cruiseschepen in IJmuiden

De MSC Magnifica van MSC Cruises wordt vrijdag 3 december 2021 wederom verwacht in IJmuiden tijdens haar reguliere 8-daagse West-Europese cruise. Ze staat ingepland van 08:00-20:00 uur. Het is mogelijk om in IJmuiden op te stappen.

Bekijk nog meer aankomsten van dit jaar per haven:

AmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen