Veel bekende ‘gezichten’ zullen deze week (22 november – 28 november 2021, week 47) hun opwachting maken in Rotterdam en IJmuiden. Er staan 4 aankomsten van cruiseschepen gepland in Nederland, netjes verdeeld over beide cruiseterminals, namelijk Amadea (2x) van Phoenix Reisen, AIDAprima van AIDA Cruises en MSC Magnifica van MSC Cruises.

Cruiseschepen in Rotterdam

Op dinsdag 23 november 2021 meldt het cruiseschip Amadea van de Duitse cruisemaatschappij Phoenix Reisen zich bij Cruise Port Rotterdam aan de Holland Amerikakade. Ze wordt omstreeks 08:00 uur verwacht vanuit het Belgische Oostende en zal naar verwachting om 18:00 uur weer vertrekken richting IJmuiden.

Amadea is bezig aan haar eerste cruise sinds de coronastop. De afgelopen periode bevond het schip zich al in Nederland. Het lag in droogdok op de scheepswerf van Damen Shiprepair Amsterdam. Tijdens de geplande dokbeurt vonden er diverse renovatiewerkzaamheden plaats en werd het schip voorzien van de nieuwste technologie. Klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden die zijn uitgevoerd.

De herstart van de Amadea begint met een 8-daagse cruise vanuit Bremerhaven naar Hamburg. Naast Rotterdam en IJmuiden worden ook Portsmouth (Engeland), Le Havre (Frankrijk) en Oostende (België) aangedaan.

Donderdag 25 november 2021 is het weer tijd voor AIDAprima van de Duitse rederij AIDA Cruises in Rotterdam. Ze zal zich op het bekende tijdstip van 08:00 uur laten zien in het centrum van de stad. Na een overnachting vertrekt ze om 08:00 uur naar haar thuishaven Hamburg.

Vanwege weersomstandigheden vaart de AIDAprima deze week een gewijzigde route. In plaats van een bezoek aan Cherbourg (Frankrijk) staat een langer verblijf gepland in Le Havre (Frankrijk). Woensdag wordt wel gewoon Zeebrugge aangedaan.

Cruiseschepen in IJmuiden

Na haar bezoek aan Rotterdam komt de Amadea van Phoenix Reisen op woensdag 24 november 2021 naar de Felison Terminal in IJmuiden. Er staat een kort bezoek gepland van 07:00-14:00 uur. Met de herstart van de Amadea zijn alle 3 cruiseschepen (MS Amera en MS Artania) in de vloot van de Duitse cruisemaatschappij weer in de vaart. Het MS Deutschland vaart in de winter niet voor Phoenix.

De cruiseweek wordt afgesloten met het tweede bezoek van MSC Magnifica van MSC Cruises. Ze staat in IJmuiden ingepland op vrijdag 26 november 2021 van 08:00-20:00 uur. MSC Magnifica vaart tot en met april 2022 8-daagse cruises naar de grote steden van West-Europa: Hamburg, Southampton, Le Havre en Zeebrugge. Het is mogelijk om in IJmuiden op te stappen.

Bekijk nog meer aankomsten van dit jaar per haven:

AmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen