Er staat een mooie cruiseweek (8-15 november, week 45) voor de boeg met 3 aankomsten van cruiseschepen in Nederland. We verwachten vaste gast de AIDAprima van AIDA Cruises, Oosterdam van Holland America Line en Artania van Phoenix Reisen.

Cruiseschepen in Rotterdam

Rotterdam ontvangt op donderdag 11 november 2021 haar enige gast deze week, de AIDAprima van het Duitse AIDA Cruises. Het schip met de opvallende kusmond neemt haar voornamelijk Duitssprekende passagiers wederom mee naar de havenstad.

Ze zal de komende maanden wekelijks langs komen wanneer ze de 8-daagse Metropolen route doet vanuit Hamburg naar Cherbourg (Frankrijk), Le Havre (Frankrijk), Zeebrugge (België) en Hamburg (Duitsland). Het schip arriveert donderdag om 08:00 in de morgen en blijft exact 24 uur (tot vrijdag ochtend 12 november 08:00 uur) lang liggen.

Cruiseschepen in IJmuiden

IJmuiden ontvangt dinsdag 9 november een bijzondere gast: Oosterdam komt van de ankerplaats voor de kust van Scheveningen naar IJmuiden voor een technical call. Er zullen dus geen passagiers aan boord zijn. De bemanning wordt wellicht gewisseld en nieuwe voorraden worden aan boord gehaald. Van 07:00/07:30-17:00 staat ze gepland voor het bezoek.

De dag erna, op woensdag 10 november, komt Artania van het Duitse Phoenix Reisen langs (08:30/09:00-15:00 uur). Dit schip brengt wél passagiers mee. Kapitein Alex Zinkovskiy is op een lange reis geweest naar onder andere Madeira. Ze vertrok op 23 oktober vanuit Bremerhaven voor een 20-daagse cruise naar de Canarische Eilanden. Cruisereizigers aan boord hebben genoten van Honfleur, La Coruna, Porto & Lissabon, Agadir en een aantal eilanden zoals Lanzarote, Tenerife en La Gomera. De Artania is overigens één van de meest luxe zeeschepen van de rederij, omdat het schip geen binnenhutten heeft.

Bekijk nog meer aankomsten van dit jaar per haven:

AmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen