Er staat een relatief rustige cruiseweek (1-7 november, week 44) voor de boeg met maar 2 aanlopen in Nederland. Alleen de AIDAprima van AIDA Cruises en Bolette van Fred. Olsen Cruise Lines zullen respectievelijk Rotterdam en Amsterdam aandoen.

Cruiseschepen in Rotterdam

Rotterdam ontvangt op donderdag 4 november 2021 haar enige gast deze week, de AIDAprima van het Duitse AIDA Cruises. Het schip is al jaren een graag geziene gast in Rotterdam. Afgelopen week was ze, voor de eerste keer sinds de coronapandemie, weer te zien aan de Holland Amerika kade.

Ze zal de komende maanden wekelijks langs komen wanneer ze de 8-daagse Metropolen route doet vanuit Hamburg naar Cherbourg (Frankrijk), Le Havre (Frankrijk), Zeebrugge (België) en Hamburg (Duitsland). Het schip met de kusmond arriveert donderdag om 08:00 in de morgen en blijft exact 24 uur (tot vrijdag 5 november 08:00 uur) lang liggen.

Cruiseschepen in Amsterdam

Passenger Terminal Amsterdam ontvangt donderdag een bijzondere gast: Bolette. Dit schip van Fred. Olsen Cruise Lines is de voormalige Amsterdam van Holland America Line die in 2020 verkocht is aan de kleine Britse rederij. De Bolette is sinds medio augustus 2021 weer in de vaart nadat het exact een jaar eerder als Amsterdam afscheid nam in Rotterdam. Ze zal aanmeren rond 07:00 uur en blijft tot 16:00 uur in de hoofdstad.

Bekijk nog meer aankomsten van dit jaar per haven:

AmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen