De Nederlandse cruiseterminals kunnen deze week (18 t/m 24 oktober, week 42) even op adem komen. Er staat slechts 1 aankomst en 1 vertrek van een cruiseschip gepland.

Cruiseschepen in Amsterdam

Woensdagmiddag 20 oktober 2021 vertrekt het nieuwe cruiseschip van Holland America Line, Rotterdam, voor haar officiële Maiden Voyage vanaf de Passenger Terminal Amsterdam. Naar verwachting zal het derde cruiseschip in de Pinnacle klasse om 17:00 uur voor de eerste keer met (betalende, niet-Europese) passagiers het ruime sop kiezen. Het is een trans-atlantische cruise naar Fort Lauderdale.

Vanuit Florida zal het schip haar eerste seizoen in het Caribisch gebied beginnen. De Rotterdam wordt in de lente van 2022 terugverwacht in Nederland voor cruises vanuit Amsterdam. Klik hier voor een overzicht van deze cruises.

Vrijdag 22 oktober 2021 staat een bezoek van het cruiseschip Artania gepland in Amsterdam. Dit schip van de Duitse rederij Phoenix Reisen was de afgelopen weken ook al te gast in IJmuiden en Rotterdam. De Artania (231 meter, max capaciteit 1200 passagiers) zal van 08:00-14:00 uur uur verblijven in de hoofdstad. De Artania is bezig aan een 6-daagse cruise van en naar Bremerhaven. Naast Amsterdam worden ook Le Havre (Frankrijk) en Zeebrugge (België) bezocht.

Bekijk nog meer aankomsten van dit jaar per haven:

AmsterdamRotterdamDelfzijlDen HelderHarlingenIJmuidenOudeschildScheveningenVlissingen