Nog een half jaar wachten en dan is het zover. De nieuwe Rotterdam zal dan -hopelijk- haar eerste cruise maken met passagiers. Ze is het derde schip in de Pinnacle Klasse met als zusterschepen de Nieuw Statendam (2018) en de Koningsdam (2016). Wij bekijken de 5 verschillen tussen de Rotterdam en de Nieuw Statendam die nu al bekend zijn gemaakt.

1. Half Moon Bar

De Rotterdam zal een Half Moon Bar gaan krijgen in plaats van de wijnworkshop Blend. De Half Moon Bar verwijst naar het privé-eiland van de rederij, Half Moon Cay. Over deze bar is nog niet veel bekend, maar er zullen in ieder geval heerlijke cocktails gemaakt gaan worden om het Caribische gevoel aan boord te brengen. De bar komt nabij de ingang van het Club Orange restaurant.

2. Update voor de Neptune Suites

De Neptune Suites krijgen een update! De suites, waarvan er 31 zijn met een balkon én 2 met een hoekbalkon, liggen op dek 7 met daarbij een exclusieve Neptune Lounge.  Voorlopige foto’s laten een frisse lichte Neptune Suite zien. Ter vergelijking zie je hieronder ook het interieur van de de Neptune Suite zoals deze er op de Nieuw Statendam uitziet.

3. Nieuw kunstwerk in het atrium

Het atrium zal een nieuw kunstwerk herbergen. Het thema muziek op de twee zusterschepen Koningsdam en Nieuw Statendam zorgde voor veel vloeiende lijnen en snaren. Het lijkt op de renderings (voorlopig ontwerp) dat op de Rotterdam iets meer rust gecreëerd wordt.

4. Nieuwe kleuren en kunstwerken

Vanzelfsprekend worden nieuwe kleuren en kunstwerken uitgezocht. Een klein voorbeeld zag je al bij de kleuren van de inrichting van de Neptune Suite. Ook de andere hutten zullen in deze kleurstijl ingericht worden. Hieronder zie je ook een voorbeeld van de Dining Room aan boord van de Rotterdam met andere kleuren. Het overheersende klassiek rood wordt vervangen door het blauw.

5. Reddingsboten gekeerd

Dit verschil is een merkwaardig, maar handig verschil! De reddingsboten worden op de Rotterdam gekeerd zodat het schip door het Panamakanaal zou kunnen varen. Ze zitten namelijk op de twee andere Pinnacle Class schepen ‘in de weg’ waardoor de Koningsdam en Nieuw Statendam niet door het kanaal kunnen.

Wil je de verschillen tussen de Nieuw Statendam en Koningsdam zien? Dat waren er destijds wel 10. Lees ze hier: :Live aan boord van Nieuw Statendam: 10 verschillen met de Koningsdam

Ben je ook nieuwsgierig naar dit schip? Vraag je gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisetravelCruisewinkelStipTUIZeetours