Zaterdagochtend vroeg meldde het cruiseschip Celebrity Apex van Celebrity Cruises zich voor de eerste keer in haar nieuwe (tijdelijke) thuishaven Amsterdam. Het tweede schip in de Edge-klasse gaat deze zomer in totaal 12 cruises maken vanuit de Nederlandse hoofdstad, waarvan 11 met Amsterdam als begin- en eindpunt. Het gaat om 8- tot 13-daagse cruises met bestemmingen IJsland & Ierland, Noorse fjorden, Scandinavië, Britse Eilanden en Portugal, Spanje & Frankrijk.

Het zomerseizoen van de Apex uit Amsterdam loopt van 14 mei tot 11 september. Daarna vertrekt de Apex naar Civitavecchia (Rome), waarvandaan het na 3 cruises in de Middellandse Zee vertrekt naar Fort Lauderdale voor haar winterseizoen in de Caribbean en de Bahama’s.

Miriam cruiste vorig jaar op uitnodiging mee op de Celebrity Apex. Klik hier voor uitgebreide reportages over dit bijzondere schip.

Zie onderstaande prachtige foto’s van Rian van Dongen (https://shipphotography.jimdofree.com) en Bas Groen van het vertrek van de Celebrity Apex zaterdag aan het einde van de middag vanuit Amsterdam.

Bekijk alle cruises van de Celebrity Apex bij:

AMCA Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel