De voormalige eigenaren van het failliete Cruise & Maritime Voyages lanceren een nieuwe cruisemaatschappij met de naam Ambassador Cruise Line. De Britse rederij streeft ernaar om in april 2022 te gaan varen met haar eerste schip, de Ambience. Het schip voer eerder onder de naam Pacific Dawn voor P&O Cruises Australia. Het stond eerder op de nominatie om het vlaggenschip van Cruise & Maritime Voyages te worden, als Amy Johnson.


De Ambience (1.400 passagiers) krijgt het Engelse Tilbury als thuishaven. Daarvandaan vertrekt het op 6 april 2022 voor een korte maiden voyage naar Hamburg. Tijdens haar inaugurele jaar vaart het 33 ‘no-fly’ cruises waarbij het 88 havens aandoet. Cruises gaan naar o.a. de Baltische staten, Groenland, het noordpoolgebied en IJsland. Gedurende de wintermaanden is het de bedoeling dat het schip expeditiecruises gaat maken naar de Canarische Eilanden, Cuba, Caribbean, Kaapverdië en Scandinavië.

Ambassador Cruise Line, dat hetzelfde managementteam heeft als Cruise & Maritime Voyages, gaat zich voornamelijk richten op de 50+ cruisepassagiers in het Verenigd Koninkrijk. Het wordt de eerste nieuwe Britse cruiserederij sinds bijna 10 jaar.