Virgin Voyages zal niet gaan starten in Europa in de zomer van 2021 maar vanuit Miami.

Oorspronkelijk zou de Valiant Lady na haar oplevering eind april direct gaan varen vanuit Barcelona voor cruises in de Middellandse Zee.

Virgin kondigde aan dat er nog behoorlijk wat uitdagingen zijn voordat ze kunnen varen. Vandaar dat ze de keuze gemaakt hebben om te starten met de Scarlet Lady op 9 mei 2021 vanuit Miami, tegelijkertijd haar eerste cruise met betalende gasten.

De gloednieuwe Valiant Lady zal pas ingezet worden vanaf 14 november 2021 ook naar het Caribisch gebied.

Nieuwkomer

Virgin Voyages zou als nieuwkomer in 2019 de cruisewereld op z’n kop zetten. De vier schepen die de komende jaren in de vaart komen, bieden alles wat je nog niet eerder zag op een cruiseschip. Ze hebben plek voor 2.860 passagiers en zijn middelgroot (ca. 110.000 brutoton). De eerste kapitein van de vloot is de Nederlander Marco Carsjens. De schepen in de vloot van Virgin Voyages worden ‘Lady Ships’ worden genoemd, een knipoog naar de Britse roots van Virgin. Vergeet bij Virgin het buffet of het hoofdrestaurant met zittingen. Er zijn meer dan 20 eetgelegenheden aan boord die je doen denken aan een gewone stad met restaurantjes die op elk moment van de dag open zijn.

De hutten hebben een bijzondere inrichting. Zo zal overdag het riante bed omgevormd worden tot een hoeksofa waar je met vrienden gezellig kunt zitten.

Meer over Virgin lees je hier.