Royal Caribbean International heeft de eerste grote mijlpaal gevierd in de bouw van haar nieuwe cruiseschip Utopia of the Seas. Vrijdag vond op de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire de kielleggingsceremonie plaats van het eerste schip in de Oasis-klasse dat volledig op LNG zal worden aangedreven. Het betekende de officiële start van de fysieke bouw van de Utopia dat in het voorjaar van 2024 moet worden opgeleverd.

“Het leggen van de kiel voor Utopia of the Seas is de eerste mijlpaal van een ongelooflijk schip en de volgende stap naar een gedurfdere, opwindende toekomst voor Royal Caribbean en vakanties”, aldus Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Utopia’s debuut in 2024, vlak na de introductie van Icon of the Seas in de herfst van 2023, zal voortbouwen op een nieuw, spannend hoofdstuk dat gezinsvakanties en uitjes voor alle leeftijden zal herdefiniëren op manieren die we binnenkort zullen onthullen.”

Tijdens de ceremonie keken de bouwteams van de Utopia toe hoe nieuw geslagen munten, volgens jarenlange maritieme traditie, op het eerste stalen blok van 948 ton werden geplaatst. Het moet geluk brengen voor het schip zowel tijdens het bouwproces als wanneer ze op zee is.

Heb jij interesse in een cruise met Royal Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel