Zaterdag 28 november dokte de Odyssey of the Seas uit bij Meyer Werft in het Duitse Papenburg. Nadat afgelopen week het water in het dok was gestroomd, mocht het schip de enorme bouwhal (nummer 6) verlaten. Traditiegetrouw mochten toeschouwers op de naastgelegen parkeerplaats dit aanschouwen. (Foto’s: Meyer Werft en Jeroen Houtman)

Het 347,1 meter lange schip voor Royal Caribbean werd na het uitdokken vastgemaakt aan de uitrustingspier. Na de manoevre werden direct de schoorsteen en andere hoge onderdelen op het schip gehesen. De komende tijd worden verschillende testen gedaan en zal het schip afgebouwd gaan worden.

De Odyssey of the Seas zal tot maart bij Meyer Werft blijven en daarna pas overgedragen worden.

 

Rotterdam

Het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean International, Odyssey of the Seas, zal tijdens haar eerste cruise Rotterdam aandoen. Het is de tweede stop van het Quantum-Ultra klasse schip tijdens een korte 4-daagse ‘Weekend Getaway’ met Southampton als begin- en eindpunt.

Aansluitend zal de Odyssey of the Seas vanuit de Engelse havenstad een 6-daagse cruise naar Spanje varen waarbij de bestemmingen Vigo en Cartagena worden aangedaan voordat men eindigt in Barcelona. Na enkele korte cruises naar Spanje, Frankrijk en Italië zal de Odyssey of the Seas haar inaugurele seizoen varen in het Oostelijke gedeelte van de Middellandse Zee vanuit Rome.

De 4-daagse eerste cruise van de Odyssey of the Seas naar Rotterdam is boekbaar vanaf €572 bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisetravelCruisewinkelDreamlinesTUIZeetours