Het toekomstige nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, MSC World Europa, heeft donderdag een tweede proefvaart gemaakt voor de kust van Frankrijk. Het eerste schip in de World-klasse serie vertrok om 06:00 uur ‘s ochtends vanaf de scheepswerf van Chantiers de l’Atlantique in het Franse Saint-Nazaire en keerde er exact 12 uur later weer terug.

Medio juni vond de eerste zeetest plaats van het eerste LNG-schip van de Italiaanse cruisemaatschappij. Gedurende enkele dagen werden toen de prestaties van de scheepsmotoren, wendbaarheid, brandstofverbruik, veiligheidssystemen, snelheid en remafstanden naar tevredenheid getest.

Na terugkeer in het dok worden de werkzaamheden aan het interieur weer voortgezet. Benieuwd hoe de MSC World Europa er momenteel van binnen uitziet? Lees de exclusieve reportage van Miriam die vorige week een bezoek bracht aan het schip dat in oktober wordt overhandigd aan de rederij.

Op 20 december start de allereerste cruise vanuit Doha (Qatar) naar Dubai met op de route Dubai, Abu Dhabi en strandbestemming Sir Bani Yas (vanaf €359 incl. service charge). Vanaf 24 december start de eerste 8-daagse cruise die het schip tot en met half maart 2023 zal varen met op de route Abu Dhabi, Sir Bani Yas, Dammam (Saoedi-Arabië) en Doha. Cruises zijn beschikbaar vanaf €459 (incl. service charge) of met vlucht vanaf €1129.

 Lees ook:

Wil jij met MSC World Europa varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

MSC Cruises