Costa Cruises kondigt nieuwe routes aan voor de volgende seizoenen voor Costa Venezia en Costa Firenze. Costa gaat daarvoor intensief samenwerken met zusteronderneming Carnival Cruise Line. Onder de naam COSTA® by CARNIVAL® gaat de Costa Venezia in het voorjaar van 2023 varen in Amerika. De Costa Firenze komt in het voorjaar van 2024 daarbij.

Carnival zal Costa Venezia en Costa Firenze exploiteren met een aanbod in de kenmerkende Italiaanse stijl van Costa. Eerder maakten Carnival en Costa bekend dat ook de Costa Luminosa voor Carnival gaat varen, maar dan in de stijl van Carnival en niet onder bovengenoemde merknaam.

Geen inzet in Azië

“We zijn blij dat deze iconische Costa-schepen hun debuut maken in de VS onder leiding en beheer van ons zustermerk. Costa voorziet zijn prachtige schepen van hun Italiaanse ontwerp en carnaval dat FUN, Italiaanse stijl levert!” Mario Zanetti, president Costa Cruises, zei. “Gezien de trage heropstart van de Aziatische activiteiten en de sterke heropstart van cruises in de VS, hebben we besloten deze kans te grijpen om de vele Noord-Amerikaanse gasten te laten genieten van onze unieke schepen.”

“Dit is een geweldige kans voor ons om twee extra prachtige schepen van de Vista-klasse in de VS te exploiteren en een unieke ervaring te bieden aan degenen die houden van de cultuur, het eten en de sfeer van Italië”, zegt Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. “Er zijn veel manieren waarop we van plan zijn een leuke ervaring te creëren voor onze gasten die ervoor kiezen om op deze schepen te cruisen, die prachtige Italiaanse designelementen, restaurants en winkels hebben.”

Costa Cruises informeert alle betroffen gasten en reisbureaus over deze wijzigingen. De rederij maakt binnenkort bekend welke schepen Costa Venezia en Costa Firenze zullen vervangen op hun geplande routes, zoals de cruises vanuit Istanbul in Turkije.