Royal Caribbean International heeft dinsdag aangekondigd dat de Wonder of the Seas, haar nieuwste Oasis klasse schip, in 2022 zal cruisen vanuit Shanghai en Hong Kong. Het gaat 5- tot 10-daagse reizen maken door het Verre Oosten. Wonder of the Seas, dat momenteel in aanbouw is in het Franse Saint-Nazaire, zal ‘s werelds grootste cruiseschip zijn en het eerste in zijn soort dat China als thuishaven krijgt bij haar debuut in maart 2022. De inaugurele cruises van het schip zijn inmiddels boekbaar.

Tussen maart en november 2022 kunnen gasten een cruise maken van Shanghai naar Japan, waar ze zich kunnen onderdompelen in de lokale bezienswaardigheden en geluiden. Van het behagen van hun smaakpapillen in Osaka tot het verkennen van de oudste officiële residentie van het land in Fukuoka, tot het proeven van het beste rundvlees in Kobe en het genieten van het natuurlijke landschap van de eilanden van Okinawa. Andere Aziatische havens die worden aangedaan zijn Tokyo, Mount Fuji, Kumamoto, Kagoshima, Ishigaki en Miyazaki, Japan.

Aansluitend, van november 2022 tot januari 2023 zoekt Wonder of the Seas de warmere klimaten op vanuit thuishaven Hong Kong voor cruises tijdens de kerst- en nieuwjaarsvakanties.  Chan May, Vietnam; Busan en Jeju, Zuid-Korea; Kochi en Okinawa, Japan; en Taipei, China zijn enkele van de bestemmingen die worden bezocht.

“China blijft voor Royal Caribbean een van de belangrijkste delen van de wereld. We hebben het vertrouwen van onze partners en de gunst van reizigers gewonnen en daarop aanzienlijk voortgebouwd sinds we er 12 jaar geleden voor het eerst vertrokken. Door Wonder of the Seas en de iconische Oasis klasse in China te introduceren, wordt onze sterke toewijding aan de groei van de markt voor de komende jaren nogmaals bevestigd”, aldus Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. “Het zal een opmerkelijk moment zijn om jarenlange samenwerking tot stand te zien komen wanneer het nieuwste, meest innovatieve schip van de branche de nieuwe skyline van Shanghai wordt.”

Wonder of the Seas is het vijfde schip in de Oasis klasse van Royal Caribbean.  Het schip, met een bruto tonnage van 236.857, is 362 meter lang en 64 meter breed en beschikt over 18 dekken en 2.867 passagiershutten voor maximaal 6.988 gasten. Wonder of the Seas wordt de eerste in zijn soort die wordt ontworpen met acht ‘buurten’, waarbij de nieuwe Suite Neighborhood wordt geïntroduceerd naast terugkerende favorieten als Central Park, het openlucht AquaTheater, met een nieuwe look en waar acrobatische en aquatische optredens plaatsvinden; Ultimate Abyss, de hoogste glijbaan op zee; en een 25 meter lange zipline 10 dekken boven de Boardwalk-buurt.

Kan jij niet wachten om weer te cruisen met Royal Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravelstore