Ultra-luxe cruisemaatschappij Silversea Cruises heeft haar nieuwe schip Silver Dawn in ontvangst genomen op de Fincantieri-werf in Ancona, Italië. Managers van Silversea Cruises en Fincantieri woonden vrijdag 12 november een opleveringsceremonie bij om het 10e schip te verwelkomen in de Silversea vloot.

Na een videovertoning van de officiële munt- en vlagceremonies, ondertekende Roberto Martinoli, President en CEO van de rederij, de overeenkomst om Silver Dawn officieel in ontvangst te nemen. Richard D. Fain, voorzitter en CEO, Royal Caribbean Group, en Jason Liberty, Executive Vice President en CFO, Royal Caribbean Group, waren elk via videobeelden verbonden om een ​​toespraak te houden. Silver Dawn is een bewijs van de kracht en veerkracht van de wereldwijde cruise-industrie en is het derde schip dat zich sinds begin 2020 bij de Silversea-vloot voegt.

“Door de prachtige Silver Dawn te verwelkomen als het 10e schip in onze vloot, hebben we een enorme mijlpaal bereikt in onze missie om onze gasten in luxe de wereld in te brengen”, zegt Roberto Martinoli, President & CEO van Silversea Cruises. “Naast de onvermoeibare inspanningen van de teams van Fincantieri en Silversea Cruises, wil ik de grote bijdrage van de Royal Caribbean Group erkennen. Ik ben dankbaar voor de voortdurende steun van hen, die opnieuw van onschatbare waarde is gebleken. Silver Dawn vertegenwoordigt een evolutie van luxe cruisereizen; ze bouwt voort op de innovaties van haar zusterschepen, Silver Moon en Silver Muse. Met Silver Dawn bevestigen we onze positie als leider in ultraluxe cruisen. Ik kijk ernaar uit om onze gasten vanaf het voorjaar van 2022 aan boord van Silver Dawn te verwelkomen.”

Silver Dawn: een evolutie van ultraluxe cruisereizen

Het derde schip in de Muse-klasse serie en het vierde schip dat voortkomt uit Silversea’s langdurige samenwerking met Fincantieri, is Silver Dawn een zusterschip van Silversea’s Silver Muse – gebouwd op de Fincantieri-scheepswerf van Sestri Ponente (Genua) in april 2017 – en Silver Moon, die in oktober 2020 in Ancona werd opgeleverd. Silver Dawn biedt plaats aan slechts 596 gasten in 298 suites met uitzicht op de oceaan – waarvan 96% een eigen veranda heeft – en heeft een verhouding bemanning/gasten van 1:1,45.

In totaal hebben meer dan 390 bedrijven bijgedragen aan de bouw van Silver Dawn. In de piekmaanden werkten gemiddeld 1.000 professionals tegelijk aan het schip. Meer dan 15.000 staalplaten en profielen werden gesneden voor haar constructie, er werd ongeveer 95.500 liter verf aangebracht en 18 aannemers installeerden ongeveer 1.690.000 meter elektriciteitskabel.

Otium Wellness-programma: de originele kunst van comfort

Voortbouwend op het succes van Silversea’s innovatieve culinaire programma, S.A.L.T., dat gelanceerd werd aan boord van Silver Moon, introduceert Silver Dawn een baanbrekend nieuw wellnessprogramma, Otium. Als knipoog naar het Italiaanse erfgoed van de cruisemaatschappij haalt Otium inspiratie uit de ontspannen aard van de oude Romeinse levensstijl. In de Romeinse cultuur was Otium een ​​periode gewijd aan vrije tijd, waarin mensen baadden, converseerden, zongen, theorieën maakten, dronken, aten en ontspanden.

De Silver Dawn zal vanaf april 2022 in Europa, in de Middellandse Zee gaan varen.

Bekijk alle cruises bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store