Scheepswerf De Hoop in Tolkamer heeft het faillissement moeten aanvragen. De meer dan 120-jaar oude scheepswerf maakte de laatste jaren indrukwekkende schepen zoals Celebrity Flora, Silver Origin en talloze riviercruiseschepen.

De Celebrity Flora (voor Celebrity Cruises) en Silver Origin (voor Silversea), beide van moederbedrijf Royal Caribbean Group, werden specifiek gebouwd voor expeditiecruises rondom de Galapagoseilanden. De beide schepen kwam in in 2019 respectievelijk 2020 in de vaart voor 100 passagiers.

In het 125 jarig bestaan van de scheepswerf zijn bijna 1500 schepen gebouwd. De COVID pandemie zorgde ervoor dat de scheepswerf geen opdrachten meer binnenkreeg. Sinds oktober 2020 vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan waarna het onder curatele kwam te staan en staatssteun ontving. Volgens diverse media verliezen 97 mensen hun baan. Het afgelopen jaar werd in ieder geval gebouwd aan riviercruiseschip Amadeus Cara van Lüftner Cruises. Enkele werknemers maken nog onderhanden werk af.