Royal Caribbean International verwelkomde woensdag officieel het nieuwe cruiseschip Odyssey of the Seas in haar vloot. Haar 25e schip werd tijdens een virtuele bijeenkomst overgedragen door scheepsbouwer Meyer Werft aan de Amerikaanse cruiserederij. In mei 2021 zal het tweede schip in de Quantum Ultra klasse haar debuut gaan maken vanuit haar eerste thuishaven Haifa in Israel. Later dit jaar, november 2021, verkast het naar Fort Lauderdale in Florida.

Bij de online overdrachtsceremonie ontvingen Royal Caribbean Group Chairman en CEO Richard D. Fain, President en CEO van Royal Caribbean International Michael Bayley, en Master of Odyssey of the Seas Captain Per Kristoffersen het nieuwe schip van Meyer Werft’s Managing Partner Bernard Meyer en Managing Director Jan Meyer.

Royal Caribbean viert de overdracht van de Odyssey of the Seas tijdens een Facebook première event, een primeur in het 52-jarige bestaan van de cruisemaatschappij. Liefhebbers kunnen online o.a. enkele traditionele overdrachtsrituelen meemaken waaronder de zegen van het schip onder leiding van Seafarers’House bij Port Everglades in Fort Lauderdale maar ook een exclusief optreden in Two70 aan boord van Quantum of the Seas in Singapore. De uitzending start om 23:00 uur Nederlandse tijd.

Caribische routes

Na haar zomercruises vanuit Israël, die alleen beschikbaar zijn voor gevaccineerde Israëliërs, maakt de Odyssey of the Seas de transatlantische oversteek naar Noord-Amerika. Vanaf november staan er vanuit Fort Lauderdale 7- tot 9-daagse cruises gepland naar de Caribbean. De routes doen o.a. Aruba, Curacao en Perfect Day at Cococay, het privé-eiland van Royal Caribbean op de Bahama’s.

Hoogtepunten Odyssey of the Seas

Een van de hoogtepunten aan boord van de Odyssey of the Seas is de nieuw ingerichte SeaPlex, een ruimte met 2 verdiepingen speciaal bestemd voor indoor activiteiten. Op de bovenste verdieping is er plek voor virtual reality spellen, high-tech competities en familievermaak. Een verdieping lager ligt een groot sportveld met botsauto’s en daar worden ook trapezelessen gegeven. Het wordt bovendien gebruikt voor glow-in-the-dark lasergamen. Binnen Seaplex bevindt zich ook de pub Playmakers Sports Bar & Arcade.

Net als op de andere Quantum-klasse schepen heeft ook de Odyssey of the Seas een actief zonnedek met de bekende surfsimulator FlowRider, de skydiving simulator RipCord by iFly, een klimwand en de glazen uitzichtcapsule North Star. Een nieuwigheid voor deze klasse is de bungee trampoline met virtual reality SkyPad. Het zwembaddek bestaat uit 2 niveau’s met 2 zwembaden en 4 jacuzzi’s omgeven door ligstoelen en hangmatten. Andere voorzieningen zijn de poolbar The Lime & Coconut, de eetgelegenheid El Loco Fresh, het waterpark Splashaway Bay voor kinderen en het exclusieve Solarium met zwembaden, bubbelbaden, ligbedden en bar.

Ook qua eten en drinken is er voldoende keuze op de Odyssey of the Seas met naast de reeds genoemde gelegenheden de Royal Caribbean favorieten als Izumi, Chop’s Grille, Wonderland, Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, de Bionic Bar en het nieuwe Teppanyaki restaurant. De avond kan worden afgesloten met entertainment in het Two70 multidimensionale theater en Music Hall.

Wil jij in de toekomst met de nieuwe Odyssey of the Seas varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkel