Na meer dan 15 maanden vierde Royal Caribbean International zaterdag haar terugkeer in de Caribbean. De Adventure of the Seas hervatte haar cruise-activiteiten vanuit Nassau op de Bahamas. Aan boord bevinden zich ongeveer 1.000 passagiers. Het schip vertrok met een volledig gevaccineerde bemanning en volledig gevaccineerde gasten van 16 jaar of ouder (94% van alle gasten aan boord).

De Adventure of the Seas vaart tijdens de zomer 8-daagse cruises naar het privé-eiland van Royal Caribbean, Perfect Day at CocoCay, Grand Bahama Island (beide Bahamas) en Cozumel (Mexico).

“De terugkeer van Adventure of the Seas markeert een begin in de enorme stap voorwaarts waar onze gasten op hebben gewacht en waar we al meer dan 15 maanden naar toe werken. Dit is allemaal mogelijk dankzij de regering van de Bahama’s, de steun van onze partners en het harde werk van onze teams bij Royal Caribbean”, zegt Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International.

“We zijn verheugd om onze gasten en bemanning weer te verwelkomen en om onze Caribische familie te helpen door hen weer te laten profiteren van het  toerisme waarvan de gemeenschappen afhankelijk zijn. Dit is nog maar het begin, want we maken ons klaar om op 2 juli voor het eerst vanuit de VS te vertrekken.”

Binnenkort zullen naast de Adventure of the Seas nog eens 11 schepen van Royal Caribbean weer gaan cruisen vanuit de VS en Europa, te beginnen in juli en augustus.

In het kader van de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen zijn alle bemanningsleden en gasten aan boord getest en volledig ingeënt tegen COVID-19. Reizigers van 16 jaar of ouder moeten volledig zijn gevaccineerd en vanaf 1 augustus geldt dat ook voor gasten van 12 jaar of ouder. Vakantiegangers jonger dan de in aanmerking komende leeftijd moeten testen ondergaan en andere protocollen volgen.

De vaccinatievereiste is een van de vele maatregelen die het welzijn van de gasten en bemanningsleden en de gemeenschappen die worden bezocht moeten waarborgen.  Andere aanpassingen omvatten o.a. het ventilatiesysteem aan boord en verbeterde reiniging en ontsmetting.

Cruises met Royal Caribbean zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store