Royal Caribbean International heeft bekendgemaakt dat het in juni weer gaat varen vanaf de Bahamas. De Adventure of the Seas gaat vanaf 12 juni vanuit Nassau wekelijkse routes varen. De cruises doen het privé-eiland van Royal Caribbean Perfect Day at CocoCay aan, waar het schip twee dagen zal verblijven. Andere havens die worden bezocht zijn Grand Bahamas en het Mexicaanse Cozumel. Passagiers mogen deze bestemmingen alleen bezoeken via door de rederij georganiseerde excursies.

De Adventure of the Seas zal bij de start niet met de volledige capaciteit van 3.100 passagiers varen. Het streven is om dat naarmate de tijd vordert en de omstandigheden dat toelaten langzaam uit te breiden. Alle bemanningsleden op het schip zullen gevaccineerd zijn. Ook passagiers mogen alleen aan boord als ze bewijs kunnen overleggen dat ze volledig zijn gevaccineerd. Gasten onder 18 jaar dienen in het bezit te zijn van een negatieve PCR test.

“We zijn blij dat we weer onvergetelijke vakanties in het Caribisch gebied kunnen aanbieden, geleidelijk en veilig. De vaccins zijn duidelijk een doorbraak voor ons allemaal, en met het feit dat het aantal vaccinaties en hun impact snel toenemen, geloven we dat het starten met cruises voor gevaccineerde volwassen gasten en bemanning de juiste keuze is. Naarmate we verder gaan, verwachten we dat deze vereiste en andere maatregelen onvermijdelijk in de loop van de tijd zullen evolueren ”, aldus Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International.

De Adventure of the Seas wordt het derde cruiseschip van Royal Caribbean International in de vloot dat weer operationeel wordt sinds de cruisestop vanwege de coronapandemie. De Quantum of the Seas vaart momenteel al enige tijd cruises vanuit Singapore. De Odyssey of the Seas start haar cruiseprogramma vanuit het Israëlische Haifa.

Wil jij in de toekomst cruisen met Royal Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkel