Royal Caribbean International keerde dinsdag terug in de vaart in Singapore met de Quantum of the Seas. Na maanden van planning en samenwerking met de gezondheids- en toerismeautoriteiten van Singapore vertrok het Quantum klasse-schip van de rederij vanuit Marina Bay Cruise Centre voor de eerste van de 3- tot 4-daagse ‘Ocean Getaways’. De afvaarten zijn alleen beschikbaar voor inwoners van Singapore.

“We zijn verheugd om opnieuw gasten te verwelkomen aan boord van Quantum of the Seas en de inwoners van Singapore de kans te bieden om weg te komen, te ontspannen en te genieten van de reiservaringen die ze al zo lang hebben gemist”, aldus Angie Stephen, Managing Director, Azië-Pacific, Royal Caribbean International. “We zijn de regering van Singapore dankbaar voor hun samenwerking bij het realiseren van deze pilotcruises en beloven onze toewijding om onze gasten de veiligst mogelijke cruise-ervaring te bieden.”

Quantum of the Seas zet koers met uitgebreide, meerlaagse gezondheids- en veiligheidsmaatregelen die zijn geworteld in de wetenschap, datagestuurd en ontwikkeld met deskundige begeleiding van het Healthy Sail Panel, Royal Caribbean Group’s Head of Public Health en Chief Medical Officer en het ministerie van Singapore van gezondheid. De nieuwe protocollen beginnen vóór de afvaart met gezondheidsonderzoeken vóór vertrek en voldoen aan alle regionale vereisten en richtlijnen, waaronder de CruiseSafe-certificeringsnormen die gezamenlijk zijn ontwikkeld door de Singapore Tourism Board (STB) en DNV GL [1].

Het schip zal opereren met een verminderde bezetting, verplichte universele tests tijdens het aan boord gaan en ontschepen, het dragen van een masker, fysieke afstand en verbeterde schoonmaakprotocollen over het hele schip. Bovendien moeten alle gasten hun SafeEntry QR-code scannen die in Singapore vereist is bij het in- en ontschepen en tijdens de cruise te allen tijde over de Singapore Trace Together Bluetooth-app of -token beschikken.