Op de scheepswerf van Meyer Turku in Finland is dinsdag de kiel gelegd van het toekomstige cruiseschip Icon of the Seas van Royal Caribbean International. Het is een belangrijke mijlpaal in de constructie van het eerste schip in de Icon-klasse. Naar verwachting zal het in de herfst van 2023 haar debuut gaan maken. Om het officiële begin van de bouw te vieren vond er een feestelijke ceremonie plaats met de betrokken senior executives en teams van Royal Caribbean en Meyer Turku.

Een kraan van 3.000 ton tilde het eerste stalen blok op en plaatste het in het scheepsdok bovenop vers geslagen munten, die de scheepswerf en de rederij vertegenwoordigen. De munten zijn bedoeld om geluk te brengen tijdens de bouw, en ze zullen worden opgehaald en aan de kapitein en bemanning van Icon of the Seas worden gegeven voordat ze vertrekken.

“Vijf jaar geleden begonnen we te dromen van Icon of the Seas, en nu begint de volgende fase van dit iconische avontuur”, zegt Michael Bayley, President en CEO van Royal Caribbean International. “Terwijl dit baanbrekende schip vorm krijgt, blijft de opwinding van gezinnen en reizigers, reisadviseurs en onze partners toenemen. Later dit jaar zullen we de line-up van primeurs en favoriete voorzieningen onthullen die een nieuwe standaard zullen zetten voor vakanties volgend jaar herfst 2023.”

Tijdens de ceremonie werden de teams achter de bouw van Icon vergezeld door Jason Liberty, President en CEO van Royal Caribbean Group; Richard Fain, voorzitter van Royal Caribbean Group; Meyer Group Managing Partner Bernard Meyer en Meyer Turku-CEO Tim Meyer.

Icon of the Seas wordt de eerste van drie Royal Caribbean-schepen die worden aangedreven door vloeibaar aardgas (LNG), de schoonste fossiele brandstof die momenteel beschikbaar is voor cruiseschepen.

Interesse in cruisen met Royal Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel