De nieuwste constructie update van Royal Caribbean International over haar toekomstige cruiseschip Icon of the Seas staat in het teken van de tewaterlating die vorige maand plaatsvond op de scheepswerf van Meyer Turku in het Finse Turku. De video toont beelden van deze belangrijke mijlpaal in de bouw van het toekomstige vlaggenschip van de Amerikaanse rederij.

219 miljoen liter water, 5 sleepboten en 1 kanonschot kwamen er aan te pas om het innovatieve schip uit het droogdok te brengen naar de aanlegsteiger van de scheepsbouwer. Daar zal de laatste fase van de bouw, het interieur van het eerste schip in de Icon-klasse, worden voltooid. De planning is dat Icon of the Seas in januari 2024 in de vaart komt.

Het nieuwe schip beschikt over een line-up van primeurs en bekende Royal Caribbean faciliteiten in acht buurten waaronder Thrill Island voor waaghalzen, Chill Island om te relaxen en de Suite Neigborhood voor luxe accommodaties. Het moet een toevluchtsoord worden voor zowel volwassenen, ouders, kinderen en grootouders.

Icon zal het hele jaar door 8-daagse Oost- en West-Caribische routes vanuit Miami varen. Elke cruise zal een bezoek brengen aan de privé-eilandbestemming van Royal Caribbean, Perfect Day at CocoCay op de Bahama’s en een mix van bestemmingen zoals Cozumel, Mexico; Philipsburg, St. Maarten en Basseterre, St. Kitts.

Interesse in cruisen met Royal Caribbean? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruise Travel Cruisewinkel Zeetours – Nieuw!