Het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line, Rotterdam, zal volgende maand Rotterdam aandoen. De kapitein van het derde cruiseschip in de Pinnacle-klasse, Werner Timmers, heeft dit via Linkedin bevestigd. Het zusterschip van de Koningsdam en Nieuw Statendam zal op vrijdag 15 oktober voor de eerste keer aanmeren aan de Holland Amerikakade.

Bij het bezoek zullen nog geen passagiers aan boord zijn. Het zevende schip dat de naam Rotterdam draagt in de vloot van de Amerikaanse rederij met de Nederlandse roots is eind juli opgeleverd en momenteel op weg naar Nederland. Timmers verwacht al op donderdag 9 september in IJmuiden te zijn. Daar zullen ongeveer 600 bemanningsleden aan boord gaan om het schip gereed te maken voor haar eerste passagiers.

‘Ik kijk er enorm naar uit om de Nieuwe Waterweg op te varen tot hartje Rotterdam op 15 oktober met dit fantastische schip’, aldus Timmers.

Op zondag 17 oktober 2021 wordt het nieuwe cruiseschip in Amsterdam verwacht, waarvandaan op woensdag 20 oktober 2021 (vooralsnog) de eerste afvaart staat gepland. Het betreft een trans-Atlantische oversteek naar Fort Lauderdale, Florida. Daarvandaan zal het schip haar eerste seizoen in het Caribisch gebied beginnen. Het is nog niet bekend waar en wanneer de doopceremonie van de Rotterdam zal plaatsvinden.

Foto: Holland America Line

Wil jij weer varen met Holland America Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Stip TUI Travel Store