Op woensdag 17 augustus arriveert de Queen Mary 2 voor het eerst in tien jaar in de Rotterdamse haven. De verwachte aankomsttijd is 07:00 uur (tot 21:00 uur).

Het cruiseschip van rederij Cunard zal dit jaar ook nog op 13 september en 12 december aankomen bij Cruise Port Rotterdam. Het schip is 345 meter lang en 41 meter breed. Er kunnen 2620 passagiers aan boord.

Queen Mary 2 werd op 25 september 2003 te water gelaten bij de scheepswerf Chantiers de l’Atlantique in de Franse havenstad Saint Nazaire. Het was op dat moment het grootste cruiseschip ter wereld. Twee jaar later nam de Freedom of the Seas deze eretitel over.

Aquadelta

De Queen Mary 2 heeft een grotere kielspeling nodig onder haar schip dan andere cruiseschepen. Daarom heeft het Havenbedrijf Rotterdam de afgelopen dagen de steenbestorting op de bodem van de Holland Amerikakade laten schoonspuiten. Dat werk werd verricht door de Aquadelta. Het was de eerste klus in de Rotterdamse haven van dit gloednieuwe waterinjectievaartuig van Bagger- en Aannemingsmaatschappij Van der Kamp. Op 25 augustus wordt het schip gedoopt in de Maashaven.

Bron: Port of Rotterdam