Regent Seven Seas Cruises behaalde de grootste boekingsdag in de 29-jarige geschiedenis van de rederij met de lancering van haar 2023-2024 Voyage Collection toen de verkoop op 18 augustus 2021 om 14:30 uur werd geopend.

Meer vraag naar exclusieve ervaringen
Reserveringen overtroffen de hiervoor behaalde grootste boekingsdag van Regent – die op 21 oktober 2020 plaatsvond met de lancering van de 2022-2023 Voyage Collection – met 15%. Reistrends die door de boekingsdag werden geïdentificeerd, omvatten de wens voor langere, meer exclusieve ervaringen op bucketlistbestemmingen, zoals geïllustreerd door de aanzienlijke stijging van boekingen voor de Regent Suite welke ongeveer € 9.500 per nacht kost, en meer boekingen van minder bekende en exotische regio’s.

Vierde record-brekende lanceringsdag binnen een jaar
De laatste record-brekende lanceringsdag is de vierde van de rederij in iets minder dan een jaar waarin de wereldcruise-lanceringsdag twee keer is gebroken, en nu ook twee keer de grootste boekingsdag ooit. Het begon met de lanceringsdag voor de 2023 World Cruise in september 2020, op de voet gevolgd met de lanceringsdag voor de 2022-2023 Voyage Collection in oktober 2020. Meest recentelijk, in juli 2021, vierde de cruisemaatschappij de verkoop van de 2024 World Cruise welke in minder dan 3 uur was uitverkocht.

“Het uitstekende resultaat van de lancering van onze Voyage Collection 2023-2024 is de perfecte springplank, aangezien we volgende maand ons eerste schip terug naar de oceaan verwelkomen met het inaugurele seizoen van Seven Seas Splendor“, aldus Jason Montague, president en chief executive officer, Regent Seven Seas Cruises. “Ik ben trots om te zeggen dat dit onze vierde record-brekende lanceringsdag binnen een jaar is, wat het feit bevestigt dat luxereizigers een brandende passie hebben om de wereld te verkennen en dat de ongeëvenaarde ervaringen van Regent Seven Seas Cruises uiterst belangrijk zijn voor hen. Het laat ook zien hoe onze trouwe gasten ons tijdens deze uitdagende periode hun niet-aflatende steun zijn blijven geven, en we zijn verheugd hen de luxe vakanties te kunnen bieden die ze zo rijkelijk verdienen.”

Boekingen tot € 510.000
Om aan te tonen dat luxereizigers nog steeds geen compromissen willen sluiten tijdens hun vakantie, was het hoogste prijskaartje voor een enkele suiteboeking bijna € 510.000. De boeking was voor de Regent Suite die iets groter dan 400 vierkante meter is en wordt geleverd met een in-suite spa met onbeperkte spabehandelingen, originele Picasso’s, een privéauto en chauffeur in elke haven, toegewijde butlerservice en tal van andere voorzieningen.

Over het algemeen groeit de vraag naar deze unieke luxe-ervaring – alleen te vinden aan boord van Seven Seas Explorer, Seven Seas Splendor en de binnenkort te lanceren Seven Seas Grandeur – nog meer.  Zo stegen de boekingen voor de Regent Suite met 64% in vergelijking met de lanceringsdag van de Voyage Collection in 2022-2023.

Populaire routes
Hoewel alle routes populair waren, waren de uitschieters Afrika en Azië, waarbij drie van de top zes geboekte routes zich op deze regio’s concentreerden. Bovendien trok Noord-Europa, met name de Baltische staten, veel belangstelling.

De reis die de meeste boekingen trok, was een cruise van 21 nachten van Istanbul, Turkije naar Dubai, Verenigde Arabische Emiraten, aan boord van Seven Seas Navigator die de oostelijke Middellandse Zee en het Midden-Oosten toert. Vanaf € 8.519 per gast en met vertrek op 10 november 2023 illustreert de populariteit van de cruise niet alleen dat luxereizigers graag weer exotische landen willen verkennen, maar ook dat ze verloren tijd willen inhalen met langere avonturen op zee.

Met overnachtingen in zowel Israël als Egypte en een doorvoer door het Suezkanaal, belichaamt deze haven-intensieve cruise de bestemmingservaring van de 2023-2024 Voyage Collection.

2023-2024 Voyage Collection
Als onderdeel van de 2023-2024 Voyage Collection zullen de vijf schepen van Regent 139 nieuwe reizen van 7 tot 132 nachten varen, met routes door Afrika en Arabië, Alaska, Azië, Australië en Nieuw-Zeeland, de Stille Zuidzee, Canada en New England, het Caribisch gebied en het Panamakanaal, de Middellandse Zee, Noord-Europa en Zuid-Amerika, evenals transoceanische overtochten en vier Grand Voyages.

Bestemmingen zoals St. Petersburg, Rusland; Kyoto, Japan; Singapore; Lissabon, Portugal; en Bordeaux, Frankrijk zijn te zien, en de 2023-2024 Voyage Collection heeft ook 15 nieuwe aanloophavens, waaronder Vanuatu’s Mystery Island, het eiland Syros in Griekenland, de Lofoten-eilanden in Noorwegen en Puerto Banus in Spanje.

Montague vervolgt: “Met een rijke en gevarieerde selectie van aangeboden luxe cruises, gecombineerd met persoonlijke service van de vriendelijke bemanning, plus de gemoedsrust van ons SailSAFE gezondheids- en veiligheidsprogramma, is het geen wonder dat gasten keer op keer naar Regent terugkeren.”

Bovenstaande Regent Seven Seas Cruises zijn boekbaar bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Travel Store