MSC Cruises kondigde donderdag aan dat gasten van de MSC Seaside deze zomer exclusief kunnen genieten van een privéstrand in het Italiaanse Taranto, Puglia. Dit komt bovenop de eerder aangekondigde twee gloednieuwe bestemmingen in het zonnige Zuid-Italië met Siracusa op Sicilië naast Taranto.

Dit is de eerste keer dat MSC Seaside een seizoen in de Middellandse Zee doorbrengt. Ontworpen als het schip dat de zon volgt, is alles aan MSC Seaside zo gemaakt om haar gasten met de zee te verbinden. Daarom dus een  een perfect schip voor het warme weer van de Middellandse Zee deze zomer, aldus MSC Cruises.

MSC Seaside zal zich aansluiten bij het vlaggenschip van het bedrijf, de MSC Grandiosa in de Middellandse Zee en vanaf 1 mei 2021 gasten verwelkomen met een gloednieuwe vaarroute met inscheping in vier Italiaanse havens, met cruises van 7 nachten naar Genua, Valletta in Malta, Siracusa, Taranto en Civitavecchia.

Excursies in veilige bubbel

Volgens het huidige gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises zijn bezoeken aan wal alleen mogelijk als onderdeel van een beschermde excursie. Gasten mogen alleen deelnemen aan MSC excursies, zodat gasten die aan wal gaan hun veilige sociale bubbel behouden. Een zomervakantie zou echter niet compleet zijn zonder een bezoek aan het strand.  Daarom heeft MSC Cruises een speciaal aanbod voor Taranto ontwikkeld. Zo kunnen gasten van MSC Seaside veilig een dag op het strand kunnen doorbrengen. De lido’s (stranden) zijn die dag exclusief voor gebruik door MSC gasten.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises: “Omdat we één van de veiligste manieren blijven bieden om op vakantie te gaan, wisten we dat we ervoor moesten zorgen dat we alle elementen van een zomervakantie konden waarmaken. We hebben samengewerkt met de lokale autoriteiten om drie lido’s te privatiseren met alle faciliteiten van een strandclub, zodat onze gasten kunnen genieten van dit prachtige stuk kust in Puglia, dicht bij Taranto. Hiermee hebben we ook een blauwdruk opgesteld voor dit soort ervaringen en gaan we nu werken om deze zomer meer privéstrandervaringen op andere bestemmingen te introduceren. ”

Onontdekt Taranto

Gelegen in het zuiden van Italië in Puglia, één van de beroemdste en mooiste regio’s in het charmante en zonnige zuiden van Italië, is de historische haven van Taranto een onontdekt juweeltje. Gasten van MSC Cruises kunnen genieten van een ontspannende dag op het strand aan de rand van het helderblauwe water van de Ionische Zee – een rivaal voor elk Caribisch strand. De helderheid van de zee is hier ongelooflijk en met een zacht glooiende zeebodem kan iedereen makkelijk van het kristalheldere water genieten.

Drie lido’s op Marina di Taranto zullen exclusief beschikbaar zijn voor MSC gasten op de dag dat het schip aankomt. Uiteraard zijn er “bubble transfers” aanwezig om gasten naar het strand en vervolgens terug naar het schip te brengen. Dit op vaste tijden gedurende de dag. De lido’s zijn uitgerust met handige strandclubfaciliteiten die nodig zijn voor deze dag aan zee. Je vindt er parasols voor schaduw en comfortabele ligstoelen, een bar en restaurant, evenals toiletten, douches en kleedhokjes. Gasten kunnen er gerust op zijn dat de gezondheids- en veiligheidsmaatregelen op het lido hetzelfde zijn als op het schip.

Onorato vervolgt: “We zijn erg blij dat we deze zomer weer een nieuwe bestemming met Taranto kunnen introduceren op onze routes. We werken nauw samen met de burgemeester van Taranto en de regionale autoriteiten van Puglia om een ​​verschillende beschermde excursies aan wal aan te bieden. Zo kunnen we onze gasten in staat te stellen dit prachtige deel van Italië te ontdekken, met iets voor alle soorten reizigers.”

Excursie aanbod in Taranto

Verschillende beschermde excursies aan wal zijn beschikbaar in Taranto en deze omvatten:

  • Stadstour door Taranto: om de “stad van de twee zeeën” te ontdekken, zoals Taranto vaak wordt genoemd. Taranto, gesticht door de Grieken in de VIIIe eeuw voor Christus, was één van de belangrijkste steden in Magna Graecia. Zo zijn er nog steeds sporen van de Griekse kolonisatie.
  • “Sassi” In Matera: de stad van de prachtige “Sassi” grotten. Deze grotten werden bewoond vanaf het Neolithicum tot 1952. Misschien vanwege de unieke en tastbare geschiedenis is de sfeer hier buitengewoon en ademt de plaats een mystieke sfeer uit.
  • Alberobello: beroemd om de witgekalkte trulli-gebouwen. Dankzij de kenmerkende ronde stenen huizen met kegelvormige daken, bekend als “trulli”, werd de stad in 1996 toegevoegd aan de lijst van UNESCO-werelderfgoedlocaties. De tour omvat een begeleide wandeling door de prachtige straten van dit meest ongewone dorp.
  • Lecce, de beroemde barokke stad: genieten van een bezoek aan een plaats die vaak “het Florence van het zuiden” wordt genoemd. De mooie oude Apulische stad Lecce werd beïnvloed en gevormd door de Romeinse, Griekse, Ostrogotische en Normandische heerschappij.
  • Kunst en smaken van Puglia: Grottaglie is de bestemming van deze ontdekking van de kunst en tradities van Puglia. Geniet van een begeleide wandeling door het stadscentrum naar de keramiek-wijk. Daar bezoek je een ​​keramiekwerkplaats met het aardewerk waar Grottaglie zo beroemd om is.
  • Ostuni en zijn oliemolen: “de witte dame” staat op drie heuvels in de buurt van Murge. Het was een belangrijke Grieks-Romeinse stad in de eerste eeuw na Christus. Het pittoreske middeleeuwse dorp met zijn witte huizen met kronkelende straatjes en geplaveide steegjes domineert de vlakten beneden. De tour omvat een bezoek aan een typische oliemolen met een proeverij van olijfolie.

Siracusa op Sicilië

MSC Seaside zal ook een andere nieuwe bestemming aandoen voor MSC Cruises, de Siciliaanse haven van Siracusa. Daar ontdek je de rijke historische en archeologische vindplaatsen in dit gebied, waaronder het Griekse theater van Siracusa. Dit is het grootste ooit gebouwde theater op Sicilië en één van de grootste in de Griekse wereld. Of gasten kunnen genieten van het prachtige landschap en de barokke steden waar de wereldberoemde Inspector Montalbano-films zijn opgenomen. Voor degenen die op zoek zijn naar de perfecte panorama’s kunnen kiezen uit Europa’s grootste vulkaan Etna. Waar je spannende en onvergetelijke uitzichten hebt en de oude pracht van het prachtige Taormina.

MSC Seaside, één van de meest iconische schepen van MSC Cruises

MSC Seaside herschreef de regels van het ontwerp van cruiseschepen door binnen- en buitenruimtes te combineren om gasten als nooit tevoren met de zee te verbinden en beschikt over royale buitenruimtes met veel buitenterrasruimte en zwembaden. Gelegen zo laag als dek 8 is een unieke boulevard met plekken om te eten, drinken, winkelen, zwemmen en zonnebaden. Het schip beschikt over de MSC Yacht Club voor wie op zoek is naar exclusiviteit en privacy met de faciliteiten van een privéclub en een 24/7 butlerservice. Dit schip is speciaal ontworpen voor warmer weer en kan het beste buiten worden genoten. Daardoor is dit het perfecte schip voor de start van de zomer in de Middellandse Zee wanneer het klimaat op haar best is.

De huidige vaarroute van de MSC Seaside is verlengd tot eind juli. De MSC Seaside- en de MSC Grandiosa-routes zijn momenteel beschikbaar voor inwoners van Schengenlanden en Bulgarije, Kroatië en Roemenië.

Nieuwsgierig naar Taranto? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisewinkelStipTUI