Scheepsbouwer Meyer Werft meldt dat het nieuwe cruiseschip Odyssey of the Seas zondagavond 14 maart vertrekt voor een uitgebreide testvaart. Op het programma staan ​​technische en nautische testen op de Noordzee. De afgelopen dagen zijn er meer mensen en het benodigde materiaal aan boord gekomen. Het schip van Royal Caribbean International wordt na afronding van het testprogramma weer in het Duitse Bremerhaven verwacht. Ondertussen zijn de laatste werkzaamheden aan boord aan de gang om de Odyssey of the Seas over een paar weken aan de rederij af te leveren.

“De Odyssey of the Seas wordt het derde cruiseschip dat we afleveren tijdens de coronapandemie. Dit is een enorme prestatie, die alleen mogelijk is door het verantwoordelijke handelen van alle mensen op de scheepswerf en aan boord ”, zegt Thomas Weigend, algemeen directeur van MEYER WERFT. “De huidige situatie laat zien hoe belangrijk het is om snel en transparant te handelen. We hebben voorkomen dat het virus zich verspreidt en kunnen daarom nu een proefvaart maken. We zijn allemaal blij aan boord dat we nu deze belangrijke stap kunnen zetten. Met de ervaring van de afgelopen dagen zijn we nu nog beter gepositioneerd om het virus het hoofd te bieden ”, legt projectmanager Thorsten Kroes uit.

Het veiligheidsconcept met uitgebreide beschermingsmaatregelen aan boord omvat onder meer een taskforce die ondersteuning biedt aan boord om op korte termijn verdere maatregelen te ontwikkelen en te implementeren. Het doel is om het aantal contactpersonen nog verder te verminderen.

Volgens Meyer Werft vindt er elke dag nog steeds een antigeentest plaats van de honderden mensen aan boord. Nieuwe mensen mogen alleen aan boord als ze een PCR-test kunnen voorleggen die niet ouder is dan 48 uur. Alle personen zijn verplicht om zich aan boord strikt te houden aan hygiënemaatregelen, afstand te houden en om contacten tot een absoluut minimum te beperken. De werf, haar toeleveranciers en de rederij werken nauw en intensief samen met de autoriteiten in Bremerhaven.

Wil jij in de toekomst varen met de Odyssey of the Seas? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkel