Zaterdag is Royal Caribbean International’s nieuwste cruiseschip, Odyssey of the Seas, gedoopt tijdens een feestelijke ceremonie in Fort Lauderdale, Florida. Doopmoeder Erin Brown, een Bahamaanse paratriatleet die deelnam aan de kwalificatiewedstrijden voor de Paralympische Spelen, sprak de traditionele doopwens uit voor het schip, haar bemanning en gasten.

Brown werd aan boord vergezeld door Richard Fain, voorzitter en CEO van Royal Caribbean Group, en Michael Bayley, president en CEO van Royal Caribbean International. De gelegenheid markeerde ook een historisch moment voor de decennialange metertraditie, aangezien Brown de eerste Bahamaanse meter van de cruisemaatschappij werd.

“Vandaag kunnen we de wereld laten zien hoe verbeeldingskracht en vastberadenheid eruit zien als ze samenkomen”, zei Fain. “Alles wat onze teams de afgelopen 20 maanden hebben gedaan, heeft ons geleid naar dit moment waarop we eindelijk de innovatie en schoonheid van Odyssey of the Seas kunnen laten zien.”

Brown, een voorbeeld voor mensen met een handicap op de Bahama’s, is een moeder en ex-kankerpatiënt. De atlete werd gediagnosticeerd met stadium 4 osteosarcoom – botkanker – in 2004. Het was meer dan een jaar later, na behandeling, toen Brown de beslissing nam om haar been boven de knie te amputeren. Nadat ze haar eigen moeder vijf jaar lang had zien vechten tegen lupus die verband hield met kanker, was Odyssey’s peettante vastbesloten om sterker dan ooit terug te komen voor zichzelf, haar familie en anderen die geïnspireerd zouden kunnen worden om te vechten. Brown werd de eerste Bahamaanse paratriatleet die trainde in het Olympisch en Paralympisch trainingscentrum van de Verenigde Staten in Colorado Springs en deelnam aan een kwalificatiewedstrijd voor de Paralympische Spelen. Naast haar atletische prestaties, is Brown al lang een pleitbezorger voor mensen met een handicap en werkt ze aan de Universiteit van de Bahama’s als compliance officer en adviseur die opkomt voor de verbetering van de toegang en kansen voor studenten met een handicap.

“Het is onze eer om Erin te verwelkomen als onze eerste Bahamaanse meter”, zei Bayley. “Ze is een ongelooflijk persoon die er alles aan doet om de status-quo te veranderen, waardoor ze de perfecte keuze is voor een schip dat zo innovatief is als Odyssey of the Seas. Het is ook passend omdat de Bahama’s onze geweldige partner en buur zijn sinds Royal Caribbean meer dan 50 jaar geleden voor het eerst naar de eilanden voer.”

Hoogtepunten op het eerste Quantum Ultra klasse-schip in Noord-Amerika zijn onder meer een levendig zwembaddek in resortstijl geïnspireerd op het Caribisch gebied, de nieuwe Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, Teppanyaki, het restaurant dat zijn debuut maakt Noord-Amerika; en bijzonder entertainment in de hightech-locatie Two70 en het Royal Theatre.

“Ik ben enorm dankbaar dat ik ben geselecteerd als meter van Odyssey of the Seas”, zei Brown. “Als trotse Bahamaanse is het een eer om ook de Bahama’s te vertegenwoordigen en mijn verhaal met zoveel anderen te delen. Mijn ervaringen hebben me in staat gesteld mezelf opnieuw uit te vinden en mijn leven te transformeren, en ik ben vastbesloten om ervoor te zorgen dat anderen hetzelfde kunnen doen.”

Deze winter en begin 2022 verwelkomt Odyssey cruisereizigers op cruises van 6 nachten en 8 nachten naar de oostelijke, westelijke en zuidelijke Caraïben, evenals het privé-eiland van de cruisemaatschappij, Perfect Day at CocoCay. In april 2022 zal het nieuwe, innovatieve schip naar haar zomerverblijf in Rome varen om langs de kusten van de Middellandse Zee te varen.

Zie onderstaande video met hoogtepunten van de doop van de Odyssey of the Seas: