Norwegian Cruise Line (NCL) heeft meer details bekendgemaakt over het nieuwste spa- en fitnessaanbod voor haar toekomstige NorwegianPrima Klasse schepen – Norwegian Prima en Norwegian Viva. De eerste twee van de zes schepen binnen deze klasse zullen de eerste houtskool sauna van de cruise-industrie op zee bevatten. NCL heeft verschillende favorieten van gasten opgenomen, evenals geheel nieuwe spa-concepten in de nieuwe Mandara Spa en fitnesslocaties. Waaronder thermische ervaringen, hot-stone ligstoelen en een – voor NCL nieuwe – twee verdiepingen tellende indoor spa-waterval. Het architectenbureau Rockwell Group heeft de omgeving ontworpen.

“Het debuut van onze Prima klasse heeft alles te maken met het verbeteren van de gastervaring voor alle contactpunten die voor een perfecte vakantie op zee zorgen. Van eten en drinken, entertainment, recreatieve activiteiten en nu spa en fitness,” aldus Harry Sommer, president en CEO van Norwegian Cruise Line. “Onze nieuwste gezondheids- en wellness-ervaringen zijn ontworpen om de zintuigen van onze gasten als nooit tevoren te prikkelen, door design en architectuur van wereldklasse te combineren met een uniek aanbod waarmee onze gasten echt kunnen ontspannen en ontsnappen.”

Geheel nieuwe Mandara Spa

De eerste houtskoolsauna op zee
NCL onthult de eerste houtskoolsauna in de branche. De houtskoolsauna is afgeleid van Japanse en Koreaanse wellnesspraktijken en gebruikt een stralingswarmtesysteem met een buitenste houtskoollaag om temperaturen tussen 30-50 graden Celsius te bereiken. Passagiers kunnen ontspannen terwijl de sauna de bloedsomloop en het metabolisme stimuleert en tegelijkertijd gifstoffen uit het lichaam verwijdert. De sauna behandelt ook effectief spierstijfheid en spanning, inclusief verlichting van rugpijn, hoofdpijn en artritis, door de diepe afgifte van bindweefsel en spieren te bevorderen.

Thermische ervaringen
De houtskoolsauna is slechts een van de acht thermale spa-ervaringen die beschikbaar zijn in de vernieuwde Mandara Spa. Passagiers kunnen ook genieten van een reeks ervaringen zoals een zout- en stoombad, evenals de gloednieuwe spa-ervaringen waaronder een Ice RoomExperiential Showers, een Flotation Salt Pool en een infraroodsauna.

  • Ice Room: Na het ontspannen in de sauna of het stoombad kunnen passagiers afkoelen in de verfrissende Ice Room. De koude lucht helpt de bloedcirculatie te verhogen, de luchtwegen te stimuleren en het immuunsysteem te versterken.
  • Experiential Showers: Meerdere waterstralen en lichteffecten stimuleren het lichaam, verlagen de lichaamstemperatuur en stimuleren de bloedsomloop.
  • Floatation Salt Pool: Met deze behandeling kunnen passagiers al hun spieren volledig ontspannen terwijl ze in warm water drijven. Een ervaring die lijkt op het ervaren van zwaartekracht door het drijfvermogen van het zoute water. De Floatation Salt Pool is gunstig voor het verlichten van mentale angst en spierspanning.
  • Infraroodsauna: In tegenstelling tot traditionele sauna’s die conventionele warmte gebruiken om de lucht te verwarmen, gebruiken infraroodsauna’s infraroodlampen om het lichaam direct te verwarmen — en bij lagere temperaturen dan traditionele sauna’s. Dit bevordert ontspanning, een betere nachtrust, verlichting van pijnlijke spieren en gewrichten, een betere bloedcirculatie en ontgifting.

Nieuwe diensten
NCL introduceert ook verschillende nieuwe diensten in de spa, waaronder twee nieuwe bedden van de Gharieni Group, de Gharieni Welnamis en de Gharieni Wellmassage5D. Het Welnamis-bed maakt gebruik van Binaural Acoustic & Dynamic Stimulation. Een computergestuurde akoestische en vibratietherapie die de hersenen traint om te ontspannen en te profiteren van diepe ontspanningstechnieken. Ondertussen biedt het bekroonde Wellmassage5d-bed een wellness-massage-ervaring voor het hele lichaam met behulp van acht speciaal voorgeprogrammeerde posities en de “Signature Treatment” -techniek van NCL.

Andere nieuwe diensten zijn:

  • Ocean Spa Wave Massage: Met deze unieke behandeling kan men zich ontspannen op een met water gevuld kussen. Het kussen heeft een therapeutische warme wikkel van voedselrijke zeeplanten en zeealgen die stress en spanning uit het lichaam bevrijden. De behandeling omvat ook een diep reinigend zeewier masker, essentiële oliën van aromatherapie en hoofd- en voetmassages.
  • Musclease Aroma Spa Ocean Wrap: Deze “Wrap” bevat een verwarmende mix van essentiële oliën van dennen en rozemarijn. Om passagiers te helpen de pijn van reuma, artritis, spierspasmen en vermoeidheid te verlichten.
  • Cellutox Aroma Spa Ocean Wrap: Uitstekend geschikt voor passagiers die het uiterlijk van cellulitis willen verbeteren en vochtretentie willen verminderen. Deze behandeling bevat een ontgiftende mix van jeneverbes en etherische oliën met citroen, die het lichaam ontlasten en stimuleren.
  • Zero Gravity Wellness Massage: Hightech ontmoet high touch in deze volgende generatie 75 minuten durende wellnessbehandeling. Het lichaam produceert een zwaartekrachtloos effect en is vastgemaakt aan een geavanceerde behandeltafel die een reeks geavanceerde massage technieken naar de behandelde persoon manoeuvreert. Acht tafelposities maken een effectief en nauwkeurig bereik van elke spiergroep mogelijk, inclusief intensief werk aan de rug en de hoofdspieren, wat resulteert in het loslaten van spanning en verbeterde lichaamsmechanica.

De spa beschikt ook over een ontspanningsruimte met 22 hot-stone ligstoelen. Daarnaast kunnen passagiers ook een verblijf boeken in een van de 28 exclusieve spa-balkonhutten aan boord van Norwegian Prima en Norwegian Viva waardoor reizigers premium toegang hebben tot de vernieuwde Mandara Spa en de reeks thermale spa-ervaringen.

Design hoogtepunten
In de spa kunnen passagiers een bezoek brengen aan het Vitality- of Salt Floatation-zwembad, waar ze zich kunnen onderdompelen in de kalme geluiden van de twee verdiepingen tellende spa-waterval. Deze ruimte beschikt ook over een indrukwekkende marmeren wenteltrap. Andere design hoogtepunten zijn de ontspanningsruimte in de spa en het Pulse Fitness Center. Beide ruimtes bevinden zich aan de voorzijde van het schip, zodat passagiers kunnen genieten van een prachtig uitzicht van 270 graden over de oceaan. Het is tevens de eerste keer dat het fitnesscentrum van NCL zich aan de voorzijde van het schip bevindt.

De sportschool zal ook de geheel nieuwe Performance Recovery-ruimte bevatten, een interactieve wellness-ervaring waarbij gebruik wordt gemaakt van een selectie van Hyperice-producten in workshops, groepsfitnesslessen en diensten om de gebruikersvoordelen te maximaliseren.

Terugkerende favorieten
Norwegian Prima en Norwegian Viva zullen ook beschikken over spa- en fitnessvoorzieningen die al favoriet waren onder de passagiers, waaronder het Vitaly-zwembad, de stoomsauna en de Finse sauna. De spa biedt een breed scala aan diensten in de 20 behandelkamers, waaronder massages, acupunctuur, manicures en pedicures, gezichtsbehandelingen en meer. In het Pulse Fitness Center hebben passagiers gratis toegang tot de fitnessapparatuur die ze van NCL gewend zijn. Er zullen ook yoga- en spinlessen beschikbaar zijn.

Wil jij het nieuwe spa- en fitness aanbod op de Norwegian Prima zelf ervaren? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Zeetours Stip TUI