Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH) heeft maandag een brief gestuurd naar de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC), waarin ze haar plan uiteenzet om haar cruise-activiteiten vanuit Amerikaanse havens in juli 2021 te hervatten. Het plan bevat o.a. haar SailSAFE Health and Safety Program dat vorig jaar juli is ontwikkeld, in samenwerking met wereldwijd erkende experts, waaronder het Healthy Sail Panel (HSP).

Het bedrijf, dat de merken Norwegian Cruise Line, Regent Seven Seas Cruises en Oceania Cruises exploiteert, heeft toestemming gevraagd om vanaf 4 juli vanuit Amerikaanse havens te gaan cruisen met schepen met een capaciteit van 60 procent en waarbij alle gasten en bemanning moeten zijn ingeënt.

Volgens NCLH is het plan in overeenstemming met de bijgewerkte richtlijnen van de CDC dat internationaal reizen veilig is voor volledig gevaccineerde personen en dat vaccinatie-inspanningen tegen COVID-19 van cruciaal belang zullen zijn voor de veilige hervatting van cruiseschepen.

Door volledige vaccinaties van gasten en bemanning te eisen is het bedrijf van mening dat het volledig in lijn handelt en zelfs de intentie overtreft van de Conditional Sailing Order (CSO) van de CDC om wederzijdse volksgezondheidsdoelen te bevorderen en gasten, bemanning en de gemeenschappen die het bezoekt te beschermen.