Norwegian Cruise Line (NCL) markeert de succesvolle terugkeer van Norwegian Escape in Europa sinds 2015. Toen maakte ze haar eerste reis in het oostelijk deel van de Middellandse Zee. Dit is het eerste schip van de zeer succesvolle Breakaway-Plus klasse.

Norwegian Escape is NCL’s grootste schip in Europa en het eerste Breakaway-Plus klasse schip dat een volledig seizoen in Europa vaart. Norwegian Escape’s thuishaven is Civitavecchia (nabij Rome) en biedt cruises aan van 8 tot 12 dagen. Elke afvaart biedt routes naar meerdere landen zoals de reis van 13 augustus: deze cruise biedt gasten de mogelijkheid om havens in Italië, Griekenland, Malta en Frankrijk te verkennen – vier zonovergoten Mediterrane bestemmingen.

De routes van Norwegian Escape bevatten bezoeken aan de meest gewilde havens in de regio zoals Santorini, Mykonos, Napels en Livorno maar ook verborgen juweeltjes, zoals Valletta en Messina. Het schip meert in vijf tot acht havens aan voor maximaal 13 uur. Elke cruise kent maximaal twee dagen op zee. Hierdoor kunnen gasten hun dagen vooral doorbrengen met het verkennen van oude ruïnes en middeleeuwse architectuur. Ook kunnen ze artistieke meesterwerken bewonderen, of gewoon genieten van een verscheidenheid aan lokale gerechten.

Themacruise: Meet the Winemaker

Op Norwegian Escape zal ook NCL’s populaire Meet the Winemaker Series haar debuut maken als het schip rond de Griekse Eilanden en Italië vaart. De afvaart van 17 juli zal voorzien zijn van Certified Angus Beef en wijn van de opmerkelijke wijnmaker Antonio Hidalgo. Antonio is bekend van het Spaanse familiebedrijf Sherry Bodegas Hidalgo La Gitana. De afvaart van 17 oktober zal worden gepresenteerd door de wereldwijd erkende Sandro Bottega van Bottega S.p.A.

Norwegian Cruise Line in Europa

Inclusief Norwegian Escape, varen er dit zomerseizoen in totaal acht NCL-schepen in Europese wateren. Norwegian Prima, het nieuwste en eerste lid van NCL’s vloot in de baanbrekende Prima klasse, zal debuteren in augustus 2022.

NCL’s acht schepen voor het Europese zomerseizoen 2022 zijn Norwegian Jade, Norwegian Star, Norwegian Epic, Norwegian Getaway, Norwegian Gem, Norwegian Escape, Norwegian Dawn, en Norwegian Prima. NCL biedt reizigers deze zomer een uitgebreid scala aan routes: van het bezoeken van oude ruïnes op de Griekse eilanden en het cruisen door de Noorse Fjorden, tot het genieten van de Mediterrane zon.

“Europa is altijd een bucketlist bestemming geweest voor reizigers van over de hele wereld en is een van de belangrijkste cruisebestemmingen voor NCL. We streven ernaar om onze nieuwe en trouwe gasten een breed scala aan bestemmingen en routes aan te bieden. We zijn enthousiast dat het Europese seizoen van dit jaar ons meest uitgebreide tot nu toe is met acht schepen en meer dan 100 aanleghavens,” zegt Kevin Bubolz, Managing Director Europe van Norwegian Cruise Line. “Onze Guest First filosofie dwingt ons om onze gasten centraal te stellen bij elke beslissing en ontwikkeling die we maken. Daarom blijven we ons productaanbod innoveren, zoals we de afgelopen 55 jaar hebben gedaan.”

Boek je NCL cruise bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel