Norwegian Cruise Line (NCL) vierde afgelopen weekend de voltooiing van haar ‘Great Cruise Comeback’ met de afvaart van Norwegian Spirit, het 17e en laatste schip in de vloot dat weer in de vaart komt.

De terugkeer van NCL na een pauze van 500 dagen begon met de Norwegian Jade op 25 juli 2021 die vanuit Athene (Piraeus), Griekenland cruiste. Sindsdien heeft het cruisemerk haar schepen over de hele wereld systematisch opnieuw gelanceerd en passagiers en bemanningsleden welkom geheten aan boord van haar schepen.

“Dit is een ongelooflijk belangrijke dag in onze geschiedenis en een beslissend moment voor onze toekomst”, zegt Harry Sommer, president en CEO van Norwegian Cruise Line. “We gaan op volle kracht vooruit, we hebben al meer dan een half miljoen gasten mogen verwelkomen voor een uitzonderlijke vakantie op zee.”

De Norwegian Spirit heeft een uitgebreide renovatie van boeg tot achtersteven van meer dan 100 miljoen dollar achter de rug. Het zal door de Stille Zuidzee cruisen en 8 havens aandoen in 12 dagen, met vertrek vanaf het eiland Tahiti. Hoogtepunten van de route zijn onder meer een trip naar Bora Bora, waar passagiers kunnen snorkelen en ontdekken waarom de kalme wateren wereldberoemd zijn. Ze kunnen ook naar Raiatea gaan, dat wordt beschouwd als het meest heilige eiland in de Stille Zuidzee, waar bezoekers de middag kunnen doorbrengen met het verkennen van regenwouden en de uitgedoofde vulkaan, Mount Temehani. De reisroute bevat ook andere bestemmingen die passagiers kunnen ervaren, zoals de natuur op Nāwiliwili, Kaua’i. Bijgenaamd “The Garden Island”, kunnen passagiers genieten van het uitzicht op het Kokee-gebergte en stoppen bij het geologische wonder, Fern Grotto, een lavarotsgrot bedekt met tropische flora. Deze cruise vertrok afgelopen zaterdag vanuit Papeete, Tahiti, Frans-Polynesië met ontscheping op donderdag 19 mei 2022 in Honolulu, Oahu.

Als onderdeel van de meest uitgebreide renovatie in de geschiedenis van het bedrijf bevat Norwegian Spirit nu 14 nieuwe locaties, aanvullende en gerenoveerde hutten, verbeterde openbare ruimtes en een nieuwe rompkunst. Verbeteringen waren onder meer een verdubbelde Mandara Spa met een nieuwe thermische suite en ontspanningsruimtes, een uitgebreid Pulse Fitness Center en het tweede Onda by Scarpetta-restaurant aan zee. Nieuwe gratis eetgelegenheden omvatten een extra grote eetzaal, Taste; de 24-uurs eetgelegenheid, The Local Bar and Grill; de plek waar je de hele dag door terecht kan, Garden Café; de Great Outdoors-bar; en Waves Pool Bar. Nieuw zijn The Social Comedy & Night Club en Spinnaker Lounge, met de Humidor Cigar Lounge, evenals de retraite voor volwassenen, Spice H2O, een lounge voor overdag met twee nieuwe hot tubs en een speciale bar, die verandert in een uitgaansgelegenheid voor de late avond.

Heb jij interesse om weer te cruisen met Norwegian Cruise Line? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel