Norwegian Cruise Line kondigde vandaag aan dat ze de Metaverse binnen zullen ‘varen’ met de lancering van de eerste – voor de cruise industrie – collectie NFT’s.

NCL zal een collectie van zes NFT’s ter veiling en verkoop openstellen om de lancering te vieren van de Norwegian Prima klasse. De veiling wordt geopend op woensdag 13 april 2022 om 15:00 uur, via NCL’s online NFT-marktplaats, dat binnenkort wordt gelanceerd. De NFT-kunstwerken zijn gemaakt door Manuel Di Rita, beter bekend als “Peeta,” de Italiaanse kunstenaar die de rompkunst op de Norwegian Prima en haar zusterschip Norwegian Viva ontwierp.

De eerste van de zes kunstwerken wordt geveild voor een startprijs van $2.500, met de resterende NFT’s die geveild worden voor prijzen vanaf $250. De winnaar van de veiling krijgt ook een balkoncabine op een van Norwegian Prima’s inaugurele reizen in Amerika. Deze reizen vertrekken vanuit NCL’s nieuwe PortMiami terminal in Miami.

“We zijn zo enthousiast om met Peeta samen te werken aan deze primeur voor NCL en voor de gehele branche,” zegt NCL President en Chief Executive Officer Harry Sommer. “Peeta is een getalenteerde artiest die de magie en schoonheid van de oceaan naar onze schepen heeft gebracht. We kijken er dan ook naar uit om dit met onze gasten te delen en de opbrengst van deze nieuwe onderneming te doneren aan Teach For America, een organisatie en een doel dat ons zeer aan het hart ligt.”

Het eerste stuk in de NFT-collectie is gelijk aan de rompkunst van Norwegian Prima en biedt de koper de kans om een stuk van dit prachtige schip voor de komende jaren te bezitten. De aanvullende vijf NFT’s geven een aantal van de innovatieve 3D ontwerpen weer, welke vaak afgebeeld zijn in de werken van Peeta en welke worden getoond aan boord van Norwegian Prima, waaronder in het drie verdiepingen tellende Penrose Atrium.

“We streven ernaar om de meest geavanceerde technologieën toe te passen bij Norwegian Cruise Line en we zijn er sterk van overtuigd dat het bieden van de mogelijkheid om digitale activa te bezitten aan onze gasten, dit hen zal verbinden met een onvergetelijke cruise ervaring. Dit is een essentiële stap voorwaarts”, zegt Scott Piccolo, Chief Digital Experience Officer bij Norwegian Cruise Line Holdings (NCLH). “We zijn ongelooflijk trots om met Peeta samen te mogen werken aan de allereerste NFT-collectie van de cruise-industrie.”

Alle opbrengsten van de NFT-veiling en -verkoop worden gedoneerd aan Teach For America. Teach For America gaat op zoek naar en ontwikkelt en ondersteunt een netwerk van leiders die de kansen voor kinderen vergroot. Dit gebeurt in klaslokalen, scholen en elke sector en elk gebied dat vormgeeft aan de bredere systemen waarin scholen opereren.

De doopreis van Norwegian Prima, die in augustus 2022 van start gaat, vertrekt vanuit Reykjavík, IJsland. Tijdens de reis zal een optreden plaatsvinden van de pas aangekondigde godmother, de wereldwijde popster Katy Perry. Norwegian Prima biedt vanaf 3 september reizen naar Noord-Europa aan vanuit Amsterdam, Kopenhagen en Denemarken. En Caribische routes vanuit Galveston, Texas, Miami en Orlando, Florida. vanaf 27 oktober.

Wil jij met de nieuwe Norwegian Prima varen? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain Cruise Cruisereizen Cruisewinkel Zeetours Stip TUI