Norwegian Cruise Line (NCL) heeft aangekondigd dat de cruiseactiviteiten vanuit de Verenigde Staten naar verwachting hervat worden vanaf 7 augustus 2021. Het zal gaan om cruises van een week van Seattle naar Alaska. De rederij keert dit jaar dus nog terug naar Alaska.

Het nieuws volgt op de tijdelijke verwerping van de Passenger Vessel Services Act, waardoor cruisen naar Alaska kan worden hervat na het behalen van het Conditional Sailing Certificate van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC). In samenwerking met lokale overheden en geleid door de robuuste protocollen van het Sail Safe gezondheids- en veiligheidsprogramma – dat onder andere inhoudt dat alle bemanningsleden en gasten volledig gevaccineerd moeten zijn om aan boord te gaan – verkennen reizigers opnieuw de “Last Frontier”.

“Seattle is altijd ons tweede thuis geweest en we zijn buitengewoon enthousiast om terug te keren naar deze ongelooflijke thuishaven en om onze gasten opnieuw naar Alaska te brengen”, aldus Harry Sommer, president en CEO van Norwegian Cruise Line. “Eenentwintig jaar geleden waren we de eersten die reisroutes naar Alaska aanboden vanuit Seattle en we blijven onze sterke relatie met onze partners op deze spectaculaire bestemming vieren. We wachten al heel lang op de aankondiging van een hervatting van cruises vanuit de VS. We zijn zo trots dat we voor het eerst in meer dan een jaar van onze speciale thuishaven Seattle naar de adembenemende staat Alaska kunnen cruisen.”

Vanaf augustus

Deze zomer kunnen cruisereizigers hun avonturen naar Alaska hervatten met reizen van een week aan boord van Norwegian Bliss. Ze vaart vanaf 7 augustus 2021 tot en met 16 oktober 2021 met herziene routes en biedt zeven tot dertien uur haventijd in Skagway, Juneau, Ketchikan en Icy Strait Point, Alaska. Op geselecteerde afvaarten hebben gasten ook de kans om te genieten van het serene uitzicht op Glacier Bay National Park of de Holkham Bay Glacier Fjord.

Gasten profiteren daarnaast ook van de opening van de tweede cruise pier in Icy Strait Point, die het moederbedrijf van NCL – Norwegian Cruise Line Holdings Ltd. – heeft ontwikkeld in samenwerking met Huna Totem Corporation, dat eigendom is van de inheemse bevolking van Alaska. De onlangs uitgebreide Wilderness Landing op Icy Strait Point, die oorspronkelijk gepland stond voor opening tijdens het zomercruise seizoen 2020, is geschikt voor reizigers die op zoek zijn naar individuele ervaringen met het land, de natuur en de inheemse volkeren van Alaska.

Excursies

De verbeteringen omvatten opgewaardeerde winkels en restaurants, evenals excursies aan wal – waaronder ‘s werelds langste ZipRider tokkelbaan, de meest toegankelijke viewpoints om bruine beren te zien in Zuidoost-Alaska, walvissen spotten, visavonturen, een netwerk van wandelpaden, evenals de eerste gondel van Alaska die de nieuwe Wilderness Landing-ontwikkeling verbindt met de Adventure Landing en de historische Hoonah Packing Company Cannery. In 2022 openen twee gondels die gemakkelijk toegang bieden tot nog meer gebieden om te verkennen. Van spectaculaire uitzichten op ijsvelden tot de Fairweather Range en Glacier Bay National Park and Preserve; het vaderland van de Huna Tlingit bevolking.

“Alaskanen staan klaar om bezoekers van over de hele wereld te verwelkomen in Alaska, waar ze persoonlijk de landschappelijke en culturele wonderen kunnen ervaren die alleen hier te vinden zijn,” zei de gouverneur van Alaska, Mike Dunleavy. “Ik ben dankbaar voor het teamwerk en de doordachte planning die veel mensen van Norwegian Cruise Line, de lokale overheden van Alaska, onze congresdelegatie, de toeristenindustrie en het volksgezondheidsteam van de staat hebben gedaan om zich voor te bereiden op een cruiseseizoen dat zowel veilig als belonend is voor iedereen.”

NCL zal in samenwerking met bestemmingspartners en de experts van de Sail Safe Global Health and Wellness Council aan de herindeling van de vloot blijven werken. De raad zal regelmatig de uitgebreide protocollen van het Sail Safe Health and Safety-programma evalueren en op wetenschap gebaseerde beslissingen nemen om gasten, bemanning en de bestemmingen die het bezoekt te beschermen.

Wil jij cruisen met Norwegian Cruise Line naar Alaska? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTravel Store