Norwegian Cruise Line opende deze maand de verkoop van haar cruises voor de zomer van 2023. Van eilandhoppen in de Caribbean tot het bekijken van gletsjers in Alaska en het ontdekken van Europese hoogtepunten.

Nieuwe bestemmingen

Naast bekende populaire bestemmingen die al langere tijd tot het NCL-aanbod behoren, voegt de rederij ook een aantal primeurs toe. Denk hierbij aan een eerste bezoek aan het prachtige Nessebar in Bulgarije tijdens de Extraordinary Journeys cruise van Norwegian Jade door de Middellandse en Zwarte Zee; het debuut van Norwegian Bliss bij de Royal Naval Dockyard tijdens een zevendaagse rondreis naar Bermuda vanaf New York; of de eerste zevendaagse cruise van Norwegian Jade van Athene, Griekenland naar Bodrum en Paros.

Nooit eerder opende Norwegian Cruise Line zo vroeg de verkoop van haar nieuwe reisroutes, maar juist in deze onzekere periode wil de cruisemaatschappij haar gasten graag ruim de tijd geven.


Volg de docuserie

Om gasten alvast wat voorpret te bezorgen en hen te herinneren aan de onvergetelijke ervaringen aan boord van de NCL-vloot, introduceerde de rederij afgelopen week haar nieuwe “EMBARK – The Series”. Deze docuserie nodigt liefhebbers uit om vanaf de digitale eerste rang te genieten van het hoogwaardige entertainment waar NCL bekend om staat. De serie ging van start met een speciale show in het historische West End Garrick Theatre in Londen; een speciale reünie die de cast van “The Choir of Man” voor het eerst in vele maanden weer samenbrengt. De 40-minuten durende eerste aflevering is hier terug te kijken www.ncl.com/embark.

“Nu is het moment om los te komen van de houdgreep van 2020 en vooruit te kijken, groots te dromen en die cruisevakantie te plannen waar je al het hele jaar op wacht,” vertelt Kevin Bubolz, Managing Director Europevan Norwegian Cruise Line. “Onze nieuwe vaarroutes bieden de perfecte kans voor gasten om een reis te boeken, geld te sparen en dan in 2023 aan boord te gaan van de cruisevakantie van hun leven. Wij kunnen in ieder geval niet wachten op onze terugkeer naar zee, maar tot die tijd nodigen we reizigers graag uit om te genieten van onze “EMBARK – The Series” vol inspiratie, entertainment en achter-de-schermen-beeldmateriaal.”

Een greep uit de nieuwe zomer 2023 routes:

Middellandse Zeegebied

Norwegian Breakaway, Norwegian Epic, Norwegian Gem en Norwegian Jade varen – variërend van vijf- tot elf-daagse cruises – van mei tot oktober door het Middellandse Zeegebied. Voor de eerste keer bezoekt NCL de eeuwenoude stad Nessebar aan de Zwarte Zee in Bulgarije als onderdeel van Norwegian Jade’s Extraordinary Journeys cruise die voor het eerste vertrekt op 30 maart 2023. Deze negendaagse rondreis vanaf Athene (Piraeus) vaart door de Middellandse en Zwarte Zee en laat gasten elke dag kennis maken met een nieuwe stad.

Tijdens een andere cruise die meermaals uitvaart tussen 21 mei en 15 oktober, maakt Norwegian Jade haar debuut in Bodrum en Paros als onderdeel van een zevendaagse rondreis langs de Griekse eilanden.
Tussen 6 mei en 13 oktober vaart ook Norwegian Breakaway rond in dit gebied met goedgevulde reisschema’s. Op haar tiendaagse cruise vanaf Rome, vaart ze onder andere langs Santorini, Dubrovnik, Florence, Pisa en Cannes.


Noord-Europa

Norwegian Getaway voert tussen 8 mei en 17 oktober verschillende Noord-Europese cruises uit. Haar negendaagse reis langs de Baltische staten vanaf Kopenhagen vaart langs het culturele St. Petersburg in Rusland, het bijzondere Tallinn in Estland, de Zweedse stad Helsinki en nog veel meer. Met langere tijd in de havens, is er voor cruisereizigers meer dan genoeg ruimte om de steden, cultuur, geschiedenis en kunst te bewonderen.

Bermuda

Een van de nieuwste schepen in de vloot, Norwegian Bliss, vaart op 21 mei voor het eerst naar Norfolk, Virginia – de doorgang naar Virginia Beach en het historische Colonial Williamsburg gebied. Het schip maakt ook haar debuut bij de Royal Naval Dockyard in Bermuda, als onderdeel van haar vijf- en zevendaagse rondreizen vanaf New York. Deze routes zijn inclusief twee nachten bij de Royal Naval Dockyard zodat opvarenden ruimschoots de mogelijkheid hebben om de omgeving te verkennen. Naast het ontdekken van Bermuda, is er ook aan boort van het schip van alles te beleven; van een kartbaan tot Salt Room in de Mandara Spa.

Alaska

Tussen 22 april en 15 oktober verwelkomt Alaska vier NCL-schepen: Norwegian Jewel, Norwegian Sun en twee schepen uit de nieuwe Breakaway Plus Klasse – Norwegian Encore en Norwegian Joy. De reizen variëren van 5 tot 9 dagen vanaf Seattle, Vancouver en Seward, en elke zeven- en negendaagse route is inclusief een gletsjer-ervaring waarbij gasten de magische wonderen van de natuur aanschouwen vanaf het dek. Daarnaast meert een geselecteerd aantal cruises van Norwegian Joy, Norwegian Jewel en Norwegian Sun aan bij de nieuwe Norwegian Cruise Line Holding pier in Icy Strait Point.

Bahama’s

Tussen 2 juni en 29 december staan verschillende drie- en vierdaagse cruises gepland met Norwegian Sky vanaf Miami naar Freeport, Nassau en Great Stirrup Cay – NCL’s privé eiland resort op de Bahama’s. Tijdens deze retraite is er de mogelijkheid om een van de luxueuze privé villa’s boeken in Silver Cove, volledig te ontspannen in de Mandara Spa op het eiland, of simpelweg te relaxen aan het strand.

De Caribbean

Ook vanaf Miami, vertrekken Norwegian Escape en Norwegian Sky voor verschillende vijf- tot negendaagse cruises door de Oostelijke en Westelijke Caribbean. De routes nemen gasten onder andere mee naar de Dominicaanse Republiek, de Virgin Islands, de Bahama’s, de Kaaimaneilanden en Mexico. Reizigers komen volledig tot rust tijdens de cruises langs deze tropische bestemmingen die het hele jaar door mogelijk zijn. NCL vaart de routes van 16 april t/m 6 december.


Canada en Nieuw Engeland

Uitvarend tussen 27 augustus en 29 oktober vanaf de thuisbasis in New York City, maakt Norwegian Escape verschillende zevendaagse cruises naar Canada en Nieuw Engeland met stops in onder andere Newport, Portland en Halifax. Norwegian Pearl vaart ook een scala aan adembenemende zevendaagse cruises in dit gebied. Van en naar Bosten en Quebec City tussen 25 augustus en 13 oktober doet dit schip onder andere Bar Harbor, Sydney en Charlottetown aan.

Heb je alvast zin gekregen om een cruise uit te zoeken? Kijk dan bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours