Het Duitse Nicko Cruises heeft afgelopen zaterdag de eerste vakantiegasten kunnen begroeten op haar schip World Voyager. De rederij is gestart met haar eerste reis op expeditieschip World Voyager met gasten vanaf het Canarische eiland Tenerife. Uiteraard met veiligheids- en gezondheidsmaatregelen zoals verplichte testen.

De World Voyager werd in 2020 opgeleverd. Ze heeft een capaciteit van 176 gasten en 101 bemanning. In de zomer vaart het schip voor nicko Cruises. In de winter voor Quark Expeditions naar o.a. Antarctica.

De rederij volgt hiermee rederijen Hapag Lloyd, AIDA Cruises en TUI Cruises die vanaf de Canarische Eilanden cruises al langer uitvoeren. 

“We zijn erg blij dat we eindelijk met ons kleine expeditieschip kunnen starten en dat we onze gasten weer heerlijke vakantie-ervaringen kunnen bieden”, zegt Guido Laukamp, ​​algemeen directeur van nicko cruises. “Met de lancering van onze WORLD VOYAGER geven we een duidelijk signaal af dat veilig reizen op onze schepen in de huidige tijd mogelijk is”, vervolgt Laukamp. De World Voyager is het eerste zeeschip voor nicko Cruises dat weer vaart sinds vorig jaar.

Veilig reizen – van begin tot eind op World Voyager

De veiligheid van gasten en bemanning heeft de hoogste prioriteit op alle cruises van nicko cruises – ook op de komende reizen met World Voyager. Alle maatregelen die de cruisespecialist uit Stuttgart voldoen aan nationale en internationale gezondheidsnormen.

Onderdeel van het beproefde 10-puntenplan zijn onder meer een gezondheidsvragenlijst, gratis COVID-19-tests voor gasten bij het in- en ontschepen, naleving van de gebruikelijke afstands- en hygiëneregels aan boord, dagelijkse contactloze temperatuurmeting en extra schoonmaakcycli van de schepen. Alle bemanningsleden zijn uitvoerig getraind op het gebied van hygiëne en infectiebeschermingsmaatregelen.

Nicko Cruises zorgt ook voor maximale veiligheid tijdens excursies met kleine groepen, FFP2-maskervereisten in de bus, en de beproefde Sennheiser-audioapparatuur. In eerste instantie mogen gasten alleen met georganiseerde excursies mee. Dit zorgt ervoor dat de gasten tijdens de reis binnen de “veilige bubbel” blijven.

Nieuwsgierig naar de World Voyager? Kijk eens bij:

Waterproof Cruises & ExpeditionsCaptain CruiseCruisewinkel