Vandaag heeft Disney Cruise Line een belangrijke bouwmijlpaal bereikt, namelijk de traditionele kiellegging van de Disney Wish. Het eerste bouwblok werd neergelaten met onder de kiel een munt met de afbeelding van Minnie Mouse. Minnie Mouse maakte in 2019 haar debuut aan boord van Disney Cruise Line-schepen als initiatief om de volgende generatie vrouwelijke leiders in de cruise-industrie te inspireren. Daarbij zal Minnie een plekje gaan krijgen op de boegschildering aan de voorkant van het schip.

“In maritieme traditie is de kiellegging het ceremoniële begin van het leven van het schip”, aldus Philip Gennotte, manager portefeuilleprojectmanagement, Walt Disney Imagineering Duitsland. Hij plaatste de munt tijdens de ceremonie. “Vandaag was een gedenkwaardige gelegenheid voor de Disney Wish, en ik zou niet trotser kunnen zijn op onze Imagineers, de cast en crew van Disney Cruise Line en het team van Meyer Werft, de scheepswerf in Duitsland, die dit betoverende schip tot leven brengen.”

Zoals eerder aangekondigd, zal de Disney Wish haar eerste cruise maken in de zomer van 2022. Informatie over reisschema’s en boekingen voor het schip zal op een later tijdstip worden vrijgegeven.

De Disney Wish biedt, zoals we gewend zijn van Disney, meeslepend familie-entertainment, betoverende verhalen en de ongeëvenaarde Disney magie die alleen Disney kan bieden. Het schip zal worden aangedreven door vloeibaar aardgas, LNG, een van de schoonste brandstoffen die er zijn. Met ongeveer 144.000 bruto ton en 1.250 gastenhutten is het schip iets groter dan de Disney Dream en Disney Fantasy.

Nieuwsgierig naar de Disney Cruise Line? Vraag je gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkel