Na een onderbreking van 14 maanden wordt donderdag het cruisen hervat vanuit het Verenigd Koninkrijk. De MSC Virtuosa vertrekt vanuit de haven van Southampton voor een afvaart van vier nachten. Het is haar maiden voyage en dus de start van haar eerste seizoen op zee. Het vlaggenschip van de MSC Cruises wordt het eerste cruiseschip die in Britse wateren vaart sinds de wereldwijde cruise-industrie in maart 2020 tot stilstand kwam als gevolg van de wereldwijde coronapandemie.

MSC Cruises was de eerste grote cruisemaatschappij die in augustus 2020 het cruisen hervatte in internationale wateren.  MSC Grandiosa ging wekelijkse cruises in de Middellandse Zee varen nadat een geavanceerd gezondheids- en veiligheidsprotocol was goedgekeurd door diverse Europese autoriteiten.

Gianni Onorato, CEO van MSC Cruises: “We zijn erg trots dat MSC Virtuosa’s allereerste afvaart de hervatting markeert van cruisen vanuit Britse havens na een gedwongen onderbreking van meer dan een jaar en effectief de volgende fase van herstart voor onze industrie inluidt”.

“Onze vaardigheid op het gebied van scheepvaart liep afgelopen augustus voorop met een gezondheids- en veiligheidsprotocol dat was ontworpen om onze gasten en bemanning te beschermen, evenals de bestemmingen die onze schepen bezoeken. De gegevens, kennis en ervaring die we hebben opgedaan sinds onze eerste herstart in de Middellandse Zee hebben ons geholpen om vooruit te komen met onze plannen om de komende zomer bijna de helft van onze vloot weer op zee te hebben, en er zullen er nog meer volgen in andere belangrijke markten rond de wereld”.

“Sinds onze herstart afgelopen augustus in de Middellandse Zee hebben duizenden gasten een veilige en plezierige cruisevakantie gehad aan boord van een van onze schepen. We kijken ernaar uit om nog meer gasten een welverdiende vakantie te laten beleven met hun vrienden en families in de weken en maanden die komen als meer van onze schepen terugkeren naar zee in het Verenigd Koninkrijk, over de Middellandse Zee en Noord-Europa”.

De cruises van MSC Virtuosa in het Verenigd Koninkrijk vormen een aanvulling op de huidige afvaarten in de Middellandse Zee van MSC Grandiosa en MSC Seaside. MSC Cruises is momenteel bezig met de laatste voorbereidingen om de komende weken nog vijf schepen opnieuw te laten starten in de Oost- en West-Middellandse Zee en in Noord-Europa. Dit zal plaatsvinden na het groene licht van alle betrokken autoriteiten. MSC Cruises houdt daarnaast nauwgezet de ontwikkelingen in de gaten in de Verenigde Staten o.a. snel weer reizen naar de Caribbean mogelijk te maken.

De gloednieuwe milieuvriendelijke MSC Virtuosa (181.000 brutoton) zal tijdens de zomer alleen beschikbaar zijn voor Britse inwoners en voor gasten van alle leeftijden die wachten op een COVID-19-vaccin of die al zijn gevaccineerd. Alle gasten worden getest voordat ze aan boord gaan en niet-gevaccineerde gasten dienen ook een bewijs te tonen van een negatieve test die tot 72 uur voor het inschepen is uitgevoerd.

Andere beschermende maatregelen vóór het instappen en aan boord zijn ook van toepassing op zowel gasten als bemanning, in overeenstemming met het gezondheids- en veiligheidsprotocol van MSC Cruises dat vorig jaar werd ontwikkeld met input van internationale gezondheidsexperts, waaronder MSC Cruises ” COVID-19 Blue-Ribbon Expert Group ‘, en in nauwe samenwerking met nationale en regionale gezondheids-, transport- en veiligheidsautoriteiten in heel Europa.

Veel van de 1.150 bemanningsleden van MSC Virtuosa hebben COVID-19-vaccins gekregen als onderdeel van het doorlopende vaccinatieprogramma van MSC Cruises voor alle bemanningsleden dat begin mei van start ging.

Wil jij ook snel weer cruisen met MSC Cruises? Vraag een gratis offerte aan bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruisewinkelStipTUI