MSC Virtuosa, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, is woensdag aangekomen in Southampton. Het is gereed om gasten te verwelkomen bij het opnieuw starten van het cruisen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het nieuwste en meest innovatieve schip in de vloot begint op 20 mei aan haar eerste reis. Deze cruise zal vanuit Southampton rond de Britse eilanden varen.

MSC Cruises is de eerste cruisemaatschappij die herstart in het Verenigd Koninkrijk. Het biedt gasten de keuze uit minicruises van drie en vier nachten vanaf 20 mei. Vanaf 5 juni start de MSC Virtuosa met cruises van zeven nachten. De afvaarten van een week omvatten onder meer bezoek aan het eiland Portland en Belfast in Noord-Ierland. Bovendien zijn er meerdere inschepingshavens, waaronder Liverpool en Greenock, dicht bij Glasgow, Schotland, naast inscheping in Southampton.

Nieuwe Starship Club

MSC Virtuosa is een van de meest innovatieve en ecologisch geavanceerde schepen van MSC Cruises. Het schip met 19 dekken biedt Britse gasten van alle leeftijden restaurants, entertainment, bars en lounges, winkels, spa- en fitnesscentra, een waterpark en kinderclubs van peuters tot tieners. De eye-catcher van het schip is de boulevard van 112 meter met een LED-hemelkoepel, het sociale hart en de spil van het schip.

De gloednieuwe MSC Starship Club wordt gelanceerd op MSC Virtuosa. MSC Starship Club zal bestaan ​​uit de humanoïde robotachtige barman, Rob, die gasten een uitgebreide keuze aan cocktails voorschotelt.

Nieuwe cruiseterminal

De thuishaven van MSC Virtuosa voor de zomer is Southampton, waarmee MSC Cruises onlangs een langdurige samenwerking aankondigde. Het schip zal in eerste instantie vertrekken vanaf de City Cruise Terminal. Zodra de nieuwe Horizon Cruise-terminal is geopend cruist de MSC Virtuosa vanaf daar.

MSC Virtuosa wordt het derde schip MSC Cruises terug op zee wanneer ze vertrekt voor haar eerste reis op 20 mei. Ze sluit zich aan bij de twee schepen die al actief zijn in de Middellandse Zee: MSC Seaside verwelkomde gasten vorige week weer aan boord en MSC Grandiosa vaart al in de Middellandse Zee sinds augustus 2020. Alle schepen opereren onder hetzelfde gezondheids- en veiligheidsprotocol, inclusief universele tests bij het inschepen, dat is ontwikkeld met een Blue Ribbon-panel van experts.