Het duurzaamheidsprogramma van MSC Cruises heeft onlangs een prijs gewonnen van het North American Marine Environment Protection Association (NAMEPA). Jaarlijks worden Awards uitgereikt aan bedrijven die duurzame ontwikkelingen starten of ondersteunen. In de categorie Maritime Industry won MSC cruises de 2020 Marine Environment Protection Award.

Deze erkenning prijst de rederij om haar initiatieven in 2019. Zo startte de bouw van MSC World Europa, de eerste van maximaal negen nieuwste generatie LNG-aangedreven schepen. Bovendien werd het privé-eiland Ocean Cay MSC Marine Reserve in de Bahama’s geopend met een complete renovatie van de voormalige industriële zandgraaflocatie in een prachtige tropische bestemming. Ook zorgde MSC Cruises ervoor om plastic artikelen voor eenmalig gebruik uit te faseren in de vloot.

Vier pijlers

Het duurzaamheidsprogramma van MSC Cruises in 2019 was georganiseerd rond vier belangrijke pijlers: Planet, People, Place en Procurement. Dit vertaalde zich in een streven om de milieuprestaties van de vloot continu te verbeteren, het zorgen voor alle medewerkers en bevordering van diversiteit en inclusie, het ervoor zorgen dat de impact op de kustgemeenschappen die MSC Cruises bereikt positief blijft, en verantwoord inkopen van de producten en diensten.

De MSC Foundation is een belangrijke speler en een belangrijk middel geworden om de liefdadigheidsinspanningen van MSC Cruises te kanaliseren. Zo bood MSC tijdens orkaan Dorian op de Bahama’s in augustus en september 2019 humanitaire hulp door meer dan 250 containers met goederen af ​​te leveren, waaronder water, rijst, generatoren en bouwmaterialen.

Naarmate de activiteiten in 2019 groeiden, namen ook het aantal en de diversiteit van de werknemers bij MSC Cruises toe. Meer dan 8.000 mannen en vrouwen zijn in 2019 lid geworden van de MSC Cruises-familie, van 124 nationaliteiten. Duurzaamheid betekent niet alleen het milieu beschermen, maar ook de mensen ondersteunen die met het bedrijf werken en ervoor kiezen om mee te reizen, evenals de gemeenschappen en plaatsen die de schepen bezoeken.

Laat je verrassen door MSC, kijk eens bij:

Captain CruiseCruiseReizen.nlCruise TravelCruisewinkelDreamlinesKrasStipTUIZeetours